Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
No silenciaran Llibertat.cat

Ahir al matí dos redactors de Llibertat.cat vam acudir a la comissaria de les Corts dels Mossos d’Esquadra. Ens havien citat arran de la denúncia que havia interposat la diputada de CiU i ex-alcaldessa de Valls Dolors Batalla, perquè no li havia agradat que cobríssim una notícia sobre una broma paròdica en què era la protagonista. El suposat delicte de “suplantació de la personalitat” es basava en el fet que hi apareixia un correu amb el seu nom i cognom i un correu electrònic homònim.

Finalment l’”interrogatori” va ser un pur tràmit administratiu, que ara per ara no fa la impressió que pugui tenir transcendència judicial. I durant el qual ens vam negar a oferir les nostres fonts d’informació, pista que reclamaven per tal de perseguir la persona múrria i maliciosa que havia enviat el text satírico-paròdic amb el nom de la diputada.

28/02/2009 20:06 El Davantal

No vam ser els únics a ser citats a declarar. L’ensurt també se’l va emportar un dia abans la persona que administra Festes.org, una portalada d’accés lliure que tracta les festes del país i la cultura popular.

Ara bé, el curiós del cas és que la informació per la qual se’ns va citar a la comissaria va aparèixer molt abans a un altre mitjà formal, que té edició digital i edició impresa. Dolors Batalla, i CiU, van decidir amb tota certesa denunciar dues web que van considerar com enemigues de la carrera política de diputada. I encara no coneixem els motius pels quals van decidir atacar-nos a nosaltres i no a un gran mitjà, potser perquè ens havien situat en l’esfera de l’eix del mal informatiu. Tot ens fa pensar que per covardia, la que habitualment ens han demostrat partits d’ordre com aquest.

També és cert que dies abans de rebre la citació telefònica dels Mossos Llibertat.cat havíem rebut un missatge amenaçant. Es tractava d’una adreça electrònica de Convergència Democràtica de Catalunya, que vam arribar a pensar si no era una segona part de la paròdia sobre Dolors Batalla, i per tant una broma. No. En aquest missatge CiU ens exigia que retiréssim la notícia sobre el Carnestoltes de Valls i ens “advertia” que la diputada ja ens havia denunciat a la policia.

Els senyors i senyores de CiU de Valls es deuen pensar que encara estem en temps dels germans Veciana. Temps en què els mossos de les esquadres estaven al servei dels cacics botiflers i perseguien austriacistes i els donaven mort. Potser sí. Però la cosa no els resultarà tan fàcil. 300 anys després cal fer algun tràmit més per assenyalar el teu burlador o enemic polític perquè l’eliminin. Ja ho saben bé a CiU, com van aquestes coses.

Aprofitem l’avinentesa per exposar que després d’aquest ensurt deixem ben clar que Llibertat.cat no ens arronsarem. Creiem en la llibertat de premsa, en la llibertat d’opinió i en l’ancestral i nacional llibertat del Carnaval. Conceptes que a Batalla i a CiU els molesten molt. Des de Llibertat.cat no ens arronsarem, ni amb les denúncies dels cacics ni amb les amenaces i boicots de qualsevol altra mena. Estem al servei del moviment de l’Esquerra Independentista i duem el nom de “llibertat” per bandera, raó per la qual no ens ho podem permetre.

Agraïm per últim totes les mostres de solidaritat que ens ha fet arribar diverses persones i col.lectius. I agraïm el suport de totes les persones que col.laboren amb llibertat fent arribar notícies, informacions o articles d’opinió, sense les quals no seria possible la seva pervivència. I donem gràcies als webs informatius i a les persones que han cobert la informació d’aquesta nova persecució de les idees i de la crítica: gràcies a Pobleviu.cat, al Racó català, a Kaos en la Red, a Directe.cat, a Festes.org…

Equip de Llibertat.cat


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid