Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L’Assemblea de Joves de Valls homenatja al vallenc Gonzàlez Alba

L’Assemblea de Joves de Valls va organitzar el passat 24 de gener un homenatge a Manuel Gonzàlez Alba i a tots els “combatents” catalans als peus de la casa natal de l’històric personatge vallenc caigut en combat defensant la República Catalana durant els fets d’’octubre de 1934.  L’Acte, que va concentrar una quarantena de persona sota un intens vent, es va emmarcar en el “Dia del Combatent Català”, que l’AJV commemora des de fa 3 anys i on es recorda la victòria de les forces catalanes en la batalla de Montjuïc de 1641 durant la Guerra dels Segadors i també l’assassinat per part de la policia espanyola del membre de Terra Lliure Martí Marcó l’any 1979.

04/02/2009 04:38 Política
A part de recordar la figura de Gonzàlez Alba, un independentista i revolucionari ferm, amant de la natura i propulsor i defensor de la llengua i la cultura catalana, l’AJV va voler homenatjar també a tots els moviments “que sota diferents noms han lluitat per l’alliberament social i nacional” mentre afirmaven que calia “agafar el seu relleu i participar en aquesta evolució històrica que avui porta el nom d’Esquerra Independentista”. També van tenir paraules de record als combatents antifeixistes de la Guerra Civil mentre recordaven l’efemèride dels 70 anys de l’ocupació franquista, també en ple mes de gener, de la totalitat del Camp de Tarragona i de bona part dels Països Catalans.

L’Assemblea de Joves de Valls homenatja al vallenc Gonzàlez Alba Durant l’acte es va fer una lectura de poemes en honor a les persones caigudes defensant els seus ideals, entre els quals destacaven els de Joan Salvat-Papasseit. Posteriorment es va fer una ofrena floral a la casa d’en Manuel Gonzàlez Alba, on també es van instal·lar les fotos de diferents membres de l’organització Terra Lliure i altres joves independentistes catalans assassinats des de l’any 1979.

L’acte es va finalitzar amb els Segadors que va ser interpretat pel nou grup de Grallers i Gralleres del Casal Popular la Turba i amb la col·locació d’una pancarta amb l’imatge de Manuel Gonzàlez Alba i la llegenda: “el millor homenatge, la victòria”.

La festa de la calçotada també es celebra amb èxit a la Turba
Diversos centenars de persones van passar durant tot el dia pel Casal Popular la Turba en el tast de begudes de la terra i el concert organitzats per l’Assemblea de Joves de Valls. A part de poder tastar begudes d’arreu dels Països Catalans, des del licor d’atmelles mallorquí, a l’aigua de València o el moscatell de l’Alt Camp, els assistents van poder gaudir del concert del cantautor Josep Maria Cantimplora i de la música punxada pels AJV DJs fins a ben entrat en vespre. Representants de l’AJV van valorar l’acte com “tot un èxit”, destacant l’augment d’assistents respecte els darrers anys, alhora que van anunciar que aquest acte ja està del tot consolidat i que les activitats de tarda a la Turba també s’han convertit “en un reclam d’aquesta festa de tots els vallencs i vallenques”.
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid