Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Sant Celoni i Ripoll diuen no a les ARE

Recordem que el mes passat es va rebutjar a Berga pels vots de la CUP
Aquest cap de setmana el veïnat de les poblacions de Sant Celoni i Ripoll s'han pronunciat amb rotunditat contra les Àrees Residencials Estratègiques (ARE) en les respectives consultes populars amb el 70% dels vots emesos. A Sant Celoni, un 30% de les persones amb dret a vot van participar aquest diumenge en la consulta popular per determinar el futur del sector de Can Riera de l’Aigua i a Ripoll, dissabte passat, la participació es va situar en 10,1%, superant els 450 vots establerts per donar validesa a la consulta. (CUP Sant Celoni: Clatellada històrica a l'ARE)

26/01/2009 01:34 Territori
Un 69,1% dels votants a la consulta convocada per l'Ajuntament de Sant Celoni es van mostrat contraris a l'ARE, projectada a Can Riera de l'Aigua. La participació al referèndum popular ha estat del 30,3%. El veïnat va expressar el seu rebuig al projecte  que era la postura defensada per la CUP i pel PSC.
 
celoni2 En concret, han estat 2.847 persones que van mostrar-se contràries al projecte de les 4.118 que van anar a votar. El sí, que era l’opció defensada pel govern municipal de CiU, es va quedar amb 1.248 vots, que representen el 30,3% del total. Hi va haver 15 vots en blanc (3,6%) i vuit vots nuls (1,9%). Tenien dret a vot un total de 13.713 veïns. 
 
L'ARE, projectada a Can Riera de l'Aigua, situada fora del nucli urbà, preveia la construcció de 540 habitatges.
 
A Ripoll, el resultat de la consulta popular celebrada el passat dissabte fou també clarament contrari al projecte de l'ARE, un 70,6% dels 875 veïns que van participar es van pronunciar amb el vot negatiu, mentre que només un 27,8% hi van votar a favor.
 
El resultat de la consulta, oberta a tots els ciutadans majors de 18 anys de Ripoll, va ser de 648 vots en contra, 244 a favor, 11 de blancs i 2 de nuls. El total de possibles votants era de 8.646, el nombre de persones majors d'edat inscrites al padró municipal. L'Ajuntament va apostar per la participació ciutadana perquè considera que la futura àrea residencial estratègica a l'antiga fàbrica de Preparació Tèxtil "és una remodelació urbanística transcendental".
 
Els ciutadans podien escollir dues opcions: o bé acceptar el projecte amb les al·legacions consensuades per part dels tres grups municipals de l'Ajuntament (ERC, CiU i PSC) o bé rebutjar-lo, fet que suposava tornar als paràmetres vigents segons el POUM que que preveu la construcció de 420 habitatges. Finalment s'ha imposat la segona opció, ja que el 70 per cent dels votants es va decantar per rebutjar el projecte de l'àrea residencial estratègica.
 
Cal recordar que fa un mes a Berga, des de l'oposició, una moció presentada per la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Berga que rebutjava l'ARE i que preveia la construcció de 369 pisos a la capital del Berguedà fou aprovada, ja que va rebre el suport del partit de govern, CiU. Només va topar amb vots contraris dels regidors del PSC i del PP, i l'abstenció d'ERC.
 
Les Àrees Residencials Estratègiques són una mesura presa de forma unilateral pel Govern d’Entesa que consisteix en construir 90.000 nous habitatges a 86 municipis del Principat
 
Reaccions:
Les ARE rebutjades en referèndum. Bloc de Jordi Navarro de la CUP de Girona 
 
 
 
 
 
 

Per saber-ne més:

Tot a punt per la consulta popular sobre l'ARE de Sant Celoni. Llibertat.cat

Els partits de Sant Celoni intensifiquen la campanya per la consulta popular de l'àrea residencial. El 9nou 

Unes vuitanta persones assisteixen a la passejada per la zona afectada per l'ARE a Sant Celoni. Llibertat.cat

 
 
 
 
 
 
 
 
  
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid