Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Retirada de simbologia franquista a Benimaclet

Durant el matí del diumenge 18 de gener, l'Assemblea de Joves de Benimaclet va procedir a netejar Benimaclet de simbologia franquista. L'AJ Benimaclet ha tret una trentena de plaques del “Ministerio de la Vivienda” on s'observava “el jou i les fletxes”, símbol de la Falange Espanyola. A Benimaclet hi ha un total de 160 plaques franquistes que encara romanen als nostres carrers amb total impunitat. 

20/01/2009 01:36 Política

Fa més d'un any de l'aprovació de la Llei de la memòria històrica, i ni el govern de l'estat espanyol ni l'Ajuntament de València s'han dignat a complir-la, segons aquesta organització i assenyalen que  "aproven una llei que no volen aplicar, enganyant el conjunt dels ciutadans i intentant fer oblidar a tots aquells que patiren les conseqüències de la lluita contra el feixisme.

Per tot plegat,  l'Assemblea de Joves de Benimaclet es compromet a eliminar tota la simbologia franquista, exposant-la públicament en la Plaça de Benimaclet. En les properes setmanes informaran del dia que ho exposaran.

Reus 
Un dia abans que es compleixin 70 anys de l’entrada de les tropes franquistes a Reus, el 14 de gener de 2009, l’Assemblea de Joves de Reus va lliurar pública i formalment prop d’un centenar de plaques franquistes del Ministerio de la Vivienda a l’Ajuntament  local. Abans de fer el lliurament els militants van atendre als mitjans de comunicació. En primer lloc, van explicar el motiu de l’acció i van fer una crida convocant a tothom a participar a la concentració que a l'endemà, a la plaça del Mercadal i que estava organitzada per Maulets. Aprofitant l’ocasió també va fer una crida per la manifestació de Barcelona del proper 24 de gener. En totes dues es commemora la resistència contra el feixisme, de la mateixa manera que es recorda el 70è aniversari d’aquesta "maleïda" entrada de les tropes franquistes, tant a Reus, com al Principat.

Posteriorment, militants de l’AJR van dirigir cap a les oficines d’atenció al ciutadà del consistori, on van lliurat totes les plaques recollides i demanant compromís i voluntat per tal que es decideixi, "d’una vegada per totes, de retirar aquesta simbologia antidemocràtica". La instància fou enviada al Departament de l’Alcaldia i en rebran una resposta d’aquí un temps.

A més, també volen destacar que s’ha aprofitat la jornada per donar una petita mostra d’aquestes plaques al Museu d’Art i Història de Reus. L’Assemblea de Joves de Reus estarà atenta a la resposta que ens doni l’Ajuntament, i seguirà informant de les novetats possibles que sorgeixin entorn aquesta qüestió.


Per saber-ne més:
 
 
 
 
 

Retiren símbols franquistes a Manresa. Llibertat.cat 15.2.07

Lliurament de símbols falangistes a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Llibertat.cat 8.12.06

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid