Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Milers de persones es manifesten de nou arreu del país en contra de la "massacre" a Gaza

A les diverses concentracions es van denunciar el paper còmplice dels governs espanyol, les diferents administracions catalanes i el govern europeu amb la situació.

A Barcelona es van aplegar unes quatre mil persones, a València, unes tres mil, a Salt unes mil cinc-centes, a Tarragona unes cent cinquanta i a Palma unes tres-centes per tercer dia consecutiu. El nombre de víctmes mortals ja supera el mig miler, a part de les dues mil tres-centes persones ferides, entre elles molts nens, d'ençà va començar l'ofensiva de l'exèrcit israelià, ara fa 9 dies. (noves mobilitzacions, actualitzades)

05/01/2009 00:48 Internacional
Barcelona 4.01.09 Barcelona: Unes quatre mil persones (segons els organitzadors i unes dues mil segons la guàrdia urbana) es van aplegar a la plaça de Sant Jaume, en una convocatòria d'urgència a través del mòbil i per internet. Durant la concentració es van realitzar diversos parlaments. Un representant de la comunitat palestina va denunciat que no estem davant un “conflicte” entre Estats sinó davant d’un política d’extermini deliberat i sistemàtic, de “neteja ètnica” contra el poble palestí, al qual el sionisme li va arrabassar per la força el seu territori històric, amb la complicitat d’EEUU i les potències europees.  Francesc Tubau, de la Plataforma Aturem la Guerra, va llegir el manifest unitari en què es reclama que “el govern espanyol aturi el comerç d’armes amb l’Estat d’Israel”, “que la ciutadania de Catalunya no compri productes israelians” i “que el Govern de la Generalitat suspengui el foment de relacions comercials amb Israel”. Lluis Blanco de la IAC va fer una crida a participar massivament a la manifestació que s'iniciarà a la Plaça Universitat dissabte vinent, 10 de gener, a les 17 hores. Finalment, una membre de la comunitat palestina vaintervenir en àrab denunciant la situació. (Més fotografies)
 
València 4.01.09 València:  Unes tres mil persones es van concentrar al migdia a la plaça de l'Ajntament, i es va fer una crida a participar a la manifestació del proper dissabte des de la plaça de Sant Agustí fins la delegació del govern a les 6 de la tarda. També es farà una concentració, diumenge davant el consulat nord-americà (carrer Pintor Sorollo cantonada Dr. Romagosa) a les 18h. A més a més, es va fer una crida a la societat valenciana per penjar pancartes i mocadors palestins. (Mes fotografies)
 
 
 
Salt 4.01.09 Salt (Gironès) Ahir al migdia, unes mil cinc-centes persones van participar a la manifestació que es va desenvolupar pels carrers de la ciutat.
Al final de la marxa es va  llegir un manifest on es demanava la fi del bloqueig, les massacres i els càstigs col·lectius intolerables que pateix el poble palestí i al govern de la Generalitat que trenqui els acords comercials amb Israel que s'estan promovent des dels departaments de Vicepresidència, i d'Innovació, Universitats i Empresa.
 
Palma: Per tercer dia consecutiu, unes tres-centes persones es van concentrar a la plaça Espanya, en rebuig als bombardejos i els atacs terrestres d'Israel. Els assistents van corejar crits com 'Govern espanyol condemna l'agressió' i 'Viva la lluita del poble palestí'. Durant l'acte, que es va celebrar sota dues pancartes en les quals es llegia 'Parem la massacre del poble palestí' i 'Parem el apartheid sobre Palestina', també es van cremar diverses banderes d'Israel, que posteriorment, van ser calcinades al crit de 'sionistes terroristes'. Avui, les entitats convocats formalitzaran la petició per realitzar una manifestació pels carrers de Palma.
 
Tarragona: Unes cent cinquanta persones van participar ahir en la manifestació convocada per la Coordinadora Tarragona Patrimoni de la Pau. Diverses entitats i alguns partits polítics s'han adherit a la convocatòria. El manifest llegit en el decurs de l'acte va posat èmfasi en la 'inacció' de la comunitat internacional i va demanar que el govern espanyol 'aturi el comerç d'armes' amb l'Israel.
 

Calendari de noves mobilitzacions: 

Dimarts, 6 de gener 

- Tortosa: a les 12h a la plaça del Mercat

Dijous, 8 de gener

Mataró: a les 19. Concentració davant de l'Ajuntament 

Molins de Rei: a les 20h a la Plaça de la Creu

Divendres, 9 de gener

Olot: A les 20h. Concentració a la laça Recor Ferrer

Dissabte, 10  de gener

- Barcelona: Ales 17h. Manifestació a la plaça de la Universitat 

- València: A les 18h. Manifestació, des de la plaça de Sant Agustí fins la delegació del govern a les 6 de la tarda.

 Diumenge, 11 de gener

- València: A les 18h. Concentració davant el consulat nord-americà 

 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid