Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els quatre independentistes acusats de cremar imatges del rei al Fossar declararan demà a Madrid

 En aquest cas, no són responsables dels fets que investiga l’Audiència Nacional espanyola, segons un comunicat d'Endavant (OSAN) i la CAJEI
Demà, quatre independentistes, Joaquim Español, Elisenda Ramos, Marc García Agramunt i Guifré Rodes González, declararan a l'Audiència Nacional Espanyola sota l'acusació d'haver participat en la crema d'una foto dels Reis i de banderes d'Espanya i França a Barcelona durant la commemoració de l'11 de Setembre al Fossar de les Moreres. Al dos primers, la fiscalia els hi atribueix la crema de les banderes, i a la resta de participar en la crema de les fotografies dels reis.. 

21/10/2008 09:53 Política
El comunicat denuncia el cos policial dels Mossos d’Esquadra, ja que s’ha encarregat d’assenyalar dos joves de la CAJEI i dos militants d’Endavant per acusar-los d’haver executat les accions de rebuig a les imposicions espanyoles durant els actes de la Diada organitzats per de l’Esquerra Independentista.
 
A més a més, aquestes organitzacions remarquen que "en aquest cas, a més,  cap de les quatre persones citades és responsable dels fets que investiga l’Audiència Nacional espanyola". És per això que denncien "una persecució política en pura regla contra la militància de l’Esquerra Independentista."  
 
Tot i així, Endavant i la CAJE  manifesten en el comunicat que "tant aquestes quatre persones com tots i totes les acusades d’injúries i ultratges a Espanya, tant si són responsables de l’acció com si no, han de saber que podran comptar amb el suport i la solidaritat de l’Esquerra Independentista i de la gran majoria social dels Països Catalans".
 
En aquesta línia, fan públic el seu suport a les quatre independentistes que demà hauran de respondre davant l’Audiència Nacional espanyola, igual que als 16 catalans i catalanes que el 29 d’octubre seran processades a Madrid acusades d’haver cremat imatges del rei espanyol.
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid