Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Atacs a diverses seus polítiques i culturals del País Valencià

El passat cap de setmana, grups d'ultra dreta han atacat diverses seus d'organitzacions politiques i culturals del País Valèncià. El Casal Jaume I de Cullera, la seus a la ciutat de València del Bloc Nacionalista València (BLOC) i d'Esquerra Republicana del València i la seu del BLOC a Gandia. Aquesta redacció, ha rebut informacions d'agressions a altres seus sindicals, però encara no les ha pogut confirmar. Recordem que fa uns dies fou atacada la seu d'Intersindical Valenciana, situada al carrer Joan de Mena de la ciutat de València, va aparéixer divendres passat plena de pixades i pintades amb simbologia nazi.

14/10/2008 03:49 Política

El Casal Jaume I ens ha fet "que durant la matinada del dissabte 11 d’octubre al diumenge 12 d’octubre, Dia de la Hispanidad, la seu del Casal Jaume I de Cullera va patir un greu atemptat. La porta d’entrada del local ha aparegut amb els vidres trencats, cosa que fa suposar que van ser trencats a colps o bé es va col·locar algun tipus d’artefacte explosiu com ja ha passat en més de 10 ocasions durant els últims 12 mesos al País Valencià.

Atacs a diverses seus polítiques i culturals del País Valencià L’acció terrorista va ser signada a la persiana del local amb sprai blau amb les inicials FNV i amb una creu cèltica, símbol utilitzat pels grupuscles d’extrema dreta que actuen habitualment al País Valencià i que són contraris a la recuperació lingüística i cultural.  

Amb aquest, ja són una vintena els atacs que ha patit el Casal Jaume I de Cullera durant els seus 5 anys de vida, i de retruc, també els seus socis, ja que aquestos atacs atempten dirèctament contra la llibertat d’associació dels seus membres.           

Volem assenyalar que el Casal és una associació cultural que s’ha caracteritzat per ser un lloc de trobada dels valencianistes de Cullera i els pobles del voltant i que durant aquestos anys ha dut a terme una gran tasca dirigida a la difusió de la llengua i la cultura dels valencians mitjançant conferències, presentacions de llibres, concerts de música valenciana, exposicions d’art, etc."

Pel que fa al BLOC, aquesta organització ha denunciat que aquesta matinada la seu del partit al cap i casal ha patit una nova agressió. L'atac, amb una pedra contra la façana, ha fet que s'hi hagen trencat els vidres del local. A més, des del Bloc han denunciat que a una de les façanes de la seu local i comarcal de Gandia també han aparegut pintades. El secretari general del Bloc ha demanat al seu homòleg del PSPV-PSOE, Jorge Alarte, que exigisca a la Delegació del govern estatal que ature «les agressions contra diverses entitats que cada 9 d'Octubre afloren sense que hi haja mai cap detenció».

Morera ha recordat que aquestes agressions se sumen a les que ha patit el Sindicat de Treballadors de l'Ensenyament durant aquest pont i que coincideixen amb l'atemptat que també va patir la seu del partit l'any passat, quan hi van col·locar un artefacte incendiari. A més, el portaveu del Bloc ha fet referència a l'agressió que va patir la regidora del Bloc a l'Alqueria, Maite Peiró, fa quinze dies i ha afirmat que hi ha «una trama organitzada que actua amb impunitat contra els col·lectius del Bloc». Davant d'aquests fets, Morera va sol·licitar la setmana passada una reunió urgent al Ministre d'Interior.

Comunicat de Solidaritat i suport a la Intersindical Valenciana de la Coordinadora Obrera Sindical (COS)
Benvolgudes companyes i companys de la Intersindical Valenciana,

des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, rebeu tot el nostre suport i solidaritat davant l'agressió feixista patida a la vostra seu el passat divendres. Només la unitat i solidaritat obrera podrà fer front al feixisme.

Aprofitem aquest correu per fer-vos arribar les nostres més sinceres i fraternals condolències davant la terrible pèrduda del company Antoni Viñas i Almenar, fundador de l'STEPV.

Tot el nostre suport i solidaritat envers les seues companyes i companys, i fonamentalment pels seus familiars i amics.

Per saber-ne més:
Ataquen la seu d'Intersindical Valenciana amb pintades nazis. Llibertat.cat

Guillem Agulló: 15 anys d’impunitat espanyolista Llibertat.cat

Publicació d'una llista de 75 crims feixistes a l'Estat espanyol durant els darrers 15 anys Llibertat.cat

Nova agressió feixista amb arma blanca a Castelló Llibertat.cat

Actes feixistes arreu de l’Estat amb impunitat governativa Llibertat.cat

Noves informacions sobre l'ultradreta valenciana a Antifeixistes.org Llibertat.cat

Nou atac feixista a la seu de la Intersindical Valenciana. Llibertat.cat 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid