Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat amb Cuba des dels Països Catalans

 El Moviment de Defensa de la Terra (MDT) ha emès avui un comunicat en què demana la solidaritat del poble català amb la població cubana, recentment afectada per les destrosses produïdes pels huracans. L'organització independentista exposa com a necessària la immediata abolició del bloqueig econòmic i la llei Helms-Burton que hi apliquen els Estats Units  "per tal d'impedir el desenvolupament de les conquestes socials del projecte de la Revolució cubana". El MDT s'afegeix a la solidaritat que des dels Països Catalans s'està duent a terme a través des dels Casals i la coordinadora Defensem Cuba.

15/09/2008 23:46 Internacional

 

Solidaritat amb Cuba: retirada del bloqueig econòmic ja!

[Comunicat del MDT]

Els darrers dies diversos huracans han sacsejat les illes del Carib i hi han provocat greus destrosses, que estan afectant en major o menor mesura la població d’aquests països.
Particularment rellevant és el cas de la principal de les Illes, Cuba, que ha patit huracans als dos extrems de l’illa amb conseqüències econòmiques importants. Tanmateix, cal recordar que els altres països de la regió pateixen periòdicament també aquest i d’altres fenòmens climatològics amb conseqüències molt més greus per als seus habitants.


Davant aquesta situació, des del Moviment de Defensa de la Terra manifestem que:
• Cal abolir immediatament el bloqueig econòmic i la llei Helms-Burton que apliquen els Estats Units sobre Cuba per tal d’impedir el desenvolupament de les conquestes socials del projecte de la Revolució cubana. Aquesta és la clau de volta de la situació cubana en el moment actual. Alhora exigim que Estats Units i la Unió Europea respectin el dret del poble cubà a decidir el seu camí sense cap mena d’ingerència.


 • Els altres països del Carib, que sovint pateixen els efectes d’huracans i altres fenòmens climatològics, no poden prendre les mesures necessàries per a prevenir-ne els impactes , a causa de la seva situació d’espoli econòmic neoconial per part de les grans potències com els Estats Units i alguns Estats europeus . Així, no poden desenvolupar les infrastructures necessàries per reduir l’impacte d’aquests fenòmens, ja que el sistema econòmic capitalista prioritza els beneficis econòmics ràpids.


• Ens sumem a les iniciatives que pugui llançar el moviment de solidaritat amb Cuba que, a través de Casals i de la coordinadora Defensem Cuba, s’ha mobilitzat al llarg dels darrers anys en la defensa del dret d’autodeterminació del poble cubà i per l’abolició del bloqueig econòmic.  A més, fem una crida al poble català a solidaritzar-se, també, amb els pobles del Carib afectats per aquesta situació i a denunciar la situació de pobresa i d’espoliació que pateixen aquests països a causa del sistema capitalista existent.

Països Catalans, 14 de setembre de 2008
Secretariat Nacional del MDT

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid