Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Més de mig centenar de persones a la xerrada "Marxisme, lluita de classes i crisis capitalistes"

A una de les sales de conferències del Cenetre Cultural La mercè de Girona es va fer el pssat dissabte la xerrada “Marxisme, lluita de classes i crisis capitalistes” que va aplegar més de cinquanta pesones. L'acte estava organitzat per l'Assemblea de Girona d'Endavant-OSAN i va comptar amb la presència d'Iñaki Gil de San Vicente i Gonçal Bravo, Coordinador General de la Coordinadora Obrera Sindical (COS).

18/09/2008 08:51 Política
Desprès de la presentació de la xerrada i dels ponents, Iñaki Gil de San Vicente va començar la seva intervenció. Iñaki Gil va analitzar algun dels episodis recents de lluita de classes arreu del món en base a la tesi que ens trobem en un moment de lluites ascendents. El teòric basc també va fer una breu explicació del perquè de la crisi econòmica actual i va relacionar aquesta crisi parcial amb les crisis estructurals del sistema capitalista.

Gonçal Bravo, Coordinador General de la COS, va centrar la seva intervenció en les dades estadístiques que demostren la precarietat creixent en tots els àmbits de la vida dels treballadors i treballadores dels Països Catalans, com ara l’augment de l’atur o el creixement del número de contractes temporals. Gonçal Bravo també va explicar breument en què consisteix la Directiva de les 65 hores i les conseqüències directes de la seva aplicació. El Coordinador General de la COS, va acabar la seva intervenció recordant als assistents la responsabilitat històrica que té en la conjuntura actual l’Esquerra Independentista, com a moviment polític capaç de vehicular les lluites populars i fer front a l’actual ofensiva neoliberal.

A continuació es va obrir el torn de paraules per als assistents, que van intervenir per opinar respecte temes tant diversos com l’afiliació sindical o el model medioambiental i la teoria del decreixament.
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid