Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, agost 2008

Aquest mes d'agost les comarques del Sud estan d'enhorabona, doncs s'ha creat el So de Sons,un circuit de música en valencià que pretén organitzar concerts demúsica en valencià de tots els estils, associant així les salesprivades i institucions per reivindicar la promoció la música aborigen.Aquesta iniciativa compromesa culturalment també cerca aprofundir lesrelacions intercomarcals i acabar de consolidar el públic de música envalencià, pensant sempre en la carrera dels artistes. El terminid'inscripció a través de les bases finalitza el 15 de setembre.

03/09/2008 17:49 Harmonies de lluita

També ens podem congratular tots plegat perquè el Canal 33 s'ha girat unes setmanes consecutives cap a la música compromesa, duent l'Àlex Vendrell d'Eina, en Soto de Pirat's sound sistema, en Feliu Ventura, Xavi Sarrià d'Obrint pas, i l'Òscar Briz, a través del programa Ritmes.CLIPS, talment com si fóra l'Ací pintem tots de la Info Televisió.Per tancar el triangle només queda veure que Som Ràdio, que emetia aInternet com a Som i Serem Ràdio, ara torna a les ones hertzianes através de varies emissores locals com a SiS Ràdio.

Al número 262 del Lluita (la publicació del PSAN) s'hi planteja un debat sobre la música en català, on els ponents son en Francesc Ribera 'Titot', que aporta l'article Les tres batalles del rock català,en Xavier Sarrià i Miquel Ramos d'Obrint pas, i en Cesk Freixas quediuen la seva a sengles entrevistes. Els titulars que se'n ha tret sonque "ara el País Valencià és el capdavanter de l'escena" i que"culturalment tenim una salut excel·lent", visions bàsicament positives.
Els The skafeinatspodrien ser el típic grup amb prefix "ska", però aquests nois del'Horta destaquen per una execució perfecta, un estil elegant i uneslletres on el compromís es mou entre pinzellades poètiques, quelcomgairebé inaudit, en el Ska show de debut que es mou del reggae al calypso, l'ska, el rock i el ragga. En canvi, els Inseminació de la Marina Baixa combinen el punk rock i l'ska debutant amb el disc Nàixer,amb el so de la dolçaina. Potser ens recorden altres grups, però ho fanamb la frescor i energia d'un grup que just comença, parlant-nos del'especulació, de les agressions feixistes i de la llengua.


De Vilafranca del Penedès arriba la gent d'Alatak amb la seva maqueta El futur és nostre,a base de punk hardcore amb tocs metal i molt de compromís social. Toti haver nascut com a grup el 2007 ja deixen petjada amb les seveslletres positives i la seva actitud antifeixista que mantenen perdamunt de tot. De Barcelona i rodalies, però, arriba El nota, que ja te el dos volums de les seves maquetes, beu de l'emergent escena de rap en català que van iniciar els At versaris,amb qui fins i tot comparteixen el DJ. Si quan veus les notíciest'enfades t'agradarà la proposta aquest projecte raper amb inquietudssocials que vol plasmar el que passa als carrers.

Només ens queda saber què de nou es belluga a l'escena i què ha d'arribar, com el disc que prepara els molinencs Redbanner, ara que ja duen més de deu anys de punk rock polític. També se sap que els mallorquins Musnokestan preparant el que serà el seu primer llarga durada després de duesmaquetes. A més, quelcom es mou a Rubí quan un grup de rock toca endirecte les mítiques cançons de Remences com a Ràdio Remences, i promet gravar temes propis per a l'any vinent.

--
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat

- Harmonies de lluita, juliol 2008

Aquesta adreça de correu electrònic està protegida contra els robots d’spam, necessites activar Javascript per veure-la
 
 
 
 
 
 
- Harmonies de lluita, desembre 2007

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid