Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
"Hem guanyat! Amadeu Casellas deixa la vaga de fam"

Amb l'encapçalament d'aquestes paraules, el grup de suport a Amadeu Caselles d'Osona comunica que avui, 5 de setembre, després de 76 dies de vaga de fam, Amadeu Casellas ha posat fi a la seva protesta, que amenaçava greument la seva vida. I és que avui, el Síndic de Greuges de Catalunya ha visitat l’Amadeu a l’Hospital Penitenciari de Terrassa i li ha promès:1. Que quan s’hagi recuperat de la vaga de fam li donaran permisos, després li atorgaran el que el reglament de règim penitenciari coneix com a 100.2, i que és un tercer grau restringit i finalment, més tard se li concedirà al tercer grau.

05/09/2008 23:31 Política
Ara bé, en aquest comunicat es diu que es manté la caminada des de l’estació de RENFE de Terrassa (centre) a l’Hospital Penitenciari, que surt a les 11 del matí i s'espera que l'Amadeu faci un comunicat que es llegirà a la concentració davant de l’hospital.
 
A mitja tarda el departament de Justícia havia informat als mitjans de comunicació que l'Amadeu Casellas havia deixat la vaha de fam després de l'entrevista que havia tingut amb el Síndic, però no es donava credilitat a la informació, fins que més tard ha estat confirmada per l'advocada, els familiars i el grup de suport.
 
En aquest comunicat, el grup de suport a Amadeu Casellas d'Osona ho valora com a una victòria (parcial) que ha estat fruit de les mobilitzacions populars, malgrat que no estan regalant res a l'Amadeu, i el procediment que li han promès és el normal.
 
També denuncien enèrgicament, però, que les autoritats penitenciàries i polítiques de Catalunya hagin permès que la vaga de fam arribés als 76 dies, amb tot el risc i patiment que això ha comportat al propi Amadeu i als seus familiars. Cal no oblidar que hi poden haver seqüeles, i que la recuperació serà llarga.
 
El grup de suport ha anunciat que no es dissoldà, ja que vetllarem perquè es compleixin totes i cada una de les promeses fetes a Casellas.
 
 

Per sabern-ne més:

El pres Amadeu Casellas abandona la vaga de fam. Vilaweb 

Actes de solidaritat amb Amadeu Casellas a Barcelona, Terrassa i Girona. Llibertat.cat

Carta de l'Amadeu Casellas des de l'hospital penitenciari de Terrassa 

L'ACCENT parla àmpliament de la vaga de fam del pres anarquista Amadeu Casellas. Llibertat.cat

Concentracions a Vic i Lleida per l'alliberament de d'Amadeu Casellas. Llibertat.cat

L’Amadeu diu que sortirà lliure o amb els peus per davant”. Entrevista a Diana Reig (advocada), Roser Iborra (Grup de Suport de Vic) i Josefina Ramon (mare del pres). Per Laia Altarriba,  publicada a L'ACCENT núm. 136 (del 26 d'agost al 8 de setembre)

Mig centenar de persones demanen la llibertat d'Amadeu Casellas davant del Departament de Justícia. Llibertat.cat

-"Amadeu Casellas només demana allò que li pertoca". Llibertat.cat

- El pres Amadeu Casellas ha perdut 28 quilos des que va començar la vaga de fam. Vilaweb

- Amadeu Casellas ja porta 60 dies en vaga de fam. Llibertat.cat

- Reclamen a la jutge el tercer grau per a Amadeu Casellas, que fa 52 dies que està en vaga de fam. El 9 nou (Diari d'Osona)

 
 
 
 
- Carta Oberta a una Senyora Sotmesa Indymedia Barcelona
 
 
 
 
 
 
- Seguiment Kaos en la red
 
 
 
 
 
Destaca aquesta carta de Roser Iborra: Llibertat, o mort. És la disjuntiva. Al cap de vint-i-tres anys de presó, què més li poden demanar? Amadeu és víctima de la nostra hipocresia, de les nostres lleis injustes. Sí, meves. Sí, teves. Perquè, en la mesura que callem, com més callem, més culpables som.
 
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid