Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita, juny 2008

Arriba la calor, ens ho diu l'allau de festivals que ja tenim aquí, com també el riu de concerts i recitals del Correllengua, que enguany s'ha avançat i ha començat a Catalunya Nord commemorant l'Abat Oliba. A l'amalgama d'organitzadors d'esdeveniments ara s'hi suma CapiCua Produccions, amb experiència contrastada i un bon catàleg de grups compromesos com Oprimits, Los draps, Skafam o Òwix.

01/07/2008 18:00 Harmonies de lluita
Els Premis Ovidi Montllor que organitza el COM, que enguany han reconegut especialment a Joan Manuel Serrat i al Ca Revolta, han recaigut a Miquel Gil, Pau Alabajos, Orxata sound system i Clara Andrés entre d'altres. El mateix Col·lectiu Ovidi Montllor ha editat El COM amb Ca Revolta, un doble disc recopilatori en suport al local que precisament fou l'emplaçament clau de l'embrió del col·lectiu, tornant el favor amb aquest recull musical tan extens i especial.

Els vilafranquins Musaranya ens avisen que Estem desperts, reivindicant el despertar social des d'una òptica positiva amb un disc de metall més fresc, madur i melòdic. El disc, enregistrat als Estudis APX, es distribueix en descàrrega lliure.
Uns altres que tornen a gravar son els berguedans Skàndol públic amb el seu I ara què?, la pregunta dels orfes rere els democràtics conflictes internacionals. A la gravació, que ha sortit amb la patum, s'hi sent també en Jordi de Revolta 21 i en Juancho d'Skalariak, i se'n destina un euro a les víctimes de guerra de Tinduf (Argèlia) amb cada disc venut.

La gent i les formacions de Radikal Records està Despertant consciències amb el seu catàleg, que es pot tastar amb el numero de juny de la revista Enderrock: Voltor, RedBanner, Zikuta, KILL, Segona opció, Camarada Kalashnikov, Fok, Va com va i Desgavell.
Mentrestant, al Maestrat, la gent d'Aluminosis continua amb la saga amb Agro rock III, amb la mateixa frescor que la primera entrega, lliguen les lletres iròniques amb unes cançons més treballades.
Els barcelonins Antagònics treuen a la llum Work in progress..., on cristal·litzen les dues maquetes amb un rock rebel i inconformista que combina la potència sonora amb melodies suaus i enganxoses amb crítica, positivista en alguns casos, i intimista en d'altres. Una proposta original, ingènua i orgànica.

Els nois d'Odi han tret a la llum la seva Esperança rebel, un disc d'ska dolçainer combatiu amb visions diverses com temes històrics o internacionals, i amb sonoritats acústiques o cubanes, i hi col·laboren els companys d'Obrint pas i Sva-ters.
Els Xeic!, abans coneguts com Kontrol antidòping durant tres maquetes i set anys de bolos, han tret el seu primer disc, de lliure distribució, sota aquest nou nom. Diuen practicar l'ska rural i parlen de la seva terra, criticant-ne els problemes socials del dia a dia.

Els saforencs Aixada acaben d'enregistrar el seu debut, Fracàs radical!, amb unes lletres directes i una bona combinació de punk ska i hardcore amb tocs tradicionals. Volen conscienciar la gent dels problemes i desigualtats que veuen, per sobre del menfotisme general.
Els osonencs Eskamot, també son un grup novell que acaba de debutar, ells amb la maqueta genèrica de 5 temes de marcat caràcter reivindicatiu, a través d'unes lletres molt directes. Punk rock energètic i vitalista, arribant al hardcore amb tocs metal.
Aquest parell de grups tenen unes bones influències, i poden arribar a fer-se un lloc en la discografia de molts catalans.

La Iniciativa Solidària Internacional de Suport Humanitari de Lleida cerca bandes, cantants o solistes de tots els generes musicals per crear un recopilatori solidari. Mostres d'internacionalisme, com la d'en Xavier Panades, que essent de la mateixa nacio, canta a les accions dels maulets del seu poble des de Bristol, a la cançó encara inèdita Et diuen que hi ha llibertat que ja es pot llegir al seu bloc. Un altre tipus de relacions internacionals es el que fan els Gonelles morts amb el tema Air tontin, arran els estirabots dels representants d'Air Berlin contra l'administració balear.

Els apunts que ens quedem per passar un altre mes son la noticia dels Oprimits anunciant la gravació del seu disc mes potent per a inicis de l'any vinent, Les 4 estacions de l'arròs d'Inòpia que ja es pot sentir a la seva pàgina, i el ja l'anunciat retorn després de l'obligat silenci, de Kop amb JuanRa al capdavant.
 
 
RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid