Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Toni Cucarella presenta "Xativa, memòria viva" dins de la campanya "Ni rei ni Rus"

L'escriptor Toni Cucarella  ens convida a visitar Xàtiva, memòria viva. On fa de transcriptor i editor de les trobades que han ant fent a CaMot dins la campanya Ni rei ni Rus. Xàtiva, memòria viva. Les motivacions d’aquella campanya que, de manera esporàdica i intermitent, encara continuem realitzant i tenen el punt de partida tal com explica en el bloc se sitúa a l'any passat. L'any que va fer tres segles de l'incendi i la destrucció de Xàtiva per odre de Felip V i l'any que també es complir dotze de govern del Partit Popular en la persona d'Alfon Rus. "Dos noms vinculats amb la destrucció de Xàtiva".

02/06/2008 01:28 Política

L'objectiu és recuperar la història viscuda, la memòria de la ciutat a través del testimoni viu dels xativins i les xativines, dels socarrats i les socarrades que estimen la ciutat.

Volen recuperar a través de la conversació com es treballava, com es vivien les festes, com estimaven, com patien els socarrats i socarrades, com disfrutaven, quins personatges avui oblidats habitaven la  ciutat, quina guerra van patir i van sobreviure, quines alegries personals i col·lectives els van ajudar a tirar avant a pesar de les dificultats… Volen descriure la Xàtiva de les persones, la Xàtiva de la gent senzilla i popular. 

La primera transcripció correspon a la tertúlia que organitzàrem sota el títol de Llavar i viure a la plaça de la Bassa

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid