Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Plataforma Antincineració denuncia la connivència de la Generalitat amb els contaminadors

La  Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac  ha denunciat avui 5 de Juny, coincidint amb el Dia Mundial del media ambient, que la Generalitat ha respost amb evasives i encobrint els contaminadors en una resposta escrita a aquesta plataforma. L’escrit, que es va presentar fa uns dies als responsables la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge, demanava informació sobre els graus d’emissió que realitza la fàbrica de l’empresa Lafarge Cementos SA en aquesta població.

05/06/2008 18:43 Territori

La  Plataforma Antiincineració de Montcada i Reixac  va presentar fa uns dies en la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat un escrit a on recordava la seva petició de rebre informació.

Davant aquesta petició al Departament de Medi Ambient de la Generalitat sol•licitant informació pública sobre graus d’emissió que realitza la Fca. Lafarge Cementos SA , la Generalitat va resposdre a aquesta plataforma contrària a la incinenadora amb aquestes paraules textuals: Que Lafarge Cementos no té l’obligació legal de disposar de sistemes de mesura en continu i Que en el cas de disposar d’aquests, no té obligació de trametre aquestes dades a aquesta Direcció.

La Plataforma ha tornat a reiterar les seves peticions d’informació i ha tornat a presentar al•legacions a la Generalitat, reclamant aquesta informació pública que convé que tothom conegui (tot recordant que encara no han  rebut resposta). El contingut d’aquesta petició ha és el següent:

1. Que es remetés còpia de l’expedient administratiu en format digital.
2. Que s’aportessin informes sobre la gestió de residus a la dita factoria.
3. Que s’aportés informe sobre la composició dels residus a utilitzar com a substituts del combustible a la dita factoria.
4. Que s’aportés informe sobre les emissions a l’atmosfera, al medi hídric i al sòl de la dita factoria.
5. Que s’aportés informació sobre l’impacta sobre la salut humana de les activitats i emissions de la dita factoria.
6. Que s’aportés informe d’impacte acústic que complís les condicions que la normativa al cas exigeix.
7. Que s’aportés informe sobre l’impacta lluminós que compleixi les condicions que la normativa al cas exigeix.
8. Que s’aportés informe sobre l’impacta hidrogeològic que compleixi les condicions que la normativa al cas exigeix.
9. Que es remeti a la nostra part informació referent a les emissions que ha generat l’industria cimentera de Lafarge Cementos SA situada al terme municipal de Montcada i Reixac pels anys 2004-2005.
10. Que es dongui resposta a la resta de peticions contingudes al nostre escrit de 2-4-08.

Aquesta plataforma ha recordat a la Generalitat que segons l’article 42.2 està obligada a contestar en el termini de un mes –malgrat que ja han passat 45 dies des d’aquesta petició-, i ha invocat a la legislació vigent, a on s’especifica l’obligació de l’empresa de realitzar mesures de control d’emissions, així com el fet que aquesta informació ha de fer-se pública des de la Generalitat.

 La Plataforma ha exposat que la negativa a entregar aquesta documentació i negar l’obligació de realitzar aquestes mesures els demostra clarament que la Generalitat està actuant a favor d’una part – Fca Cementos Lafarge SA-, incomplint la legislació vigent i no vetllar per la protecció de la salut dels veïns de Montcada.

En aquest sentit han avisat a l’Administració que, en cas de negar-se a respondre aquest escrit, es reserven el dret a exercir les accions administratives i judicials que la llei preveu.

Per saber-ne més:

 


 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid