Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Harmonies de lluita. Abril 2008

Ara que fa quinze anys que vivim sense en Guillem, el país segueix amatent i disposat a donar el que te per defensar la dignitat. Ho demostren les organitzacions d'esdeveniments que cada any es superen com el cas de La gira 2008, que enguany torna a anar a l'alça, o d'Els premis Ovidi 2008, que volen tornar a premiar l'empenta dels joves (i no tant) músics amb qui es retroalimenten. Qui també es torna a presentar-se és l'Enganxa't a la música, que aliant-se amb Tercera via volen fer el concurs encara més participatiu.

03/05/2008 16:10 Harmonies de lluita

En Pau Alabajos torna a contagiar-nos amb el seu to melancòlic entre la cançó i la simfonia de la Teoria del caos, amb unes lletres que no han perdut gens de força. El mític grup del Matarranya hi  torna amb Un crit al vent, la darrera entrega de Los draps on aconsegueixen tot un disc de punk amb gralla, amb un resultat més eficaç que mai, al llarg de quinze talls.

Els grups novells i amb pocs recursos ja fa temps que aposten per la màxima difusió de la seva música mitjançant la compartició de les seves gravacions, feina prou senzilla a través de la xarxa. És el cas de Rage against the ciment, un projecte de Mallorca que comparteix L'estel roig, la seva primera maqueta a base de rock melòdic amb bases pregravades. També és el cas de Pellikana, un altre jove grup que des de l'Alcoià allibera la seva maqueta debut autotitulada, on s'hi pot sentir una sorprenent mescla de rock, ska, i moltes altres influències.

Els grups que s'estan obrint pas pel panorama també s'hi animen, com els Txilum de Sant Cugat amb la seva segona maqueta de roots reggae d'Arrel, amb un missatge polític de visió global. I com també ho fan els Dekrèpits, que ens recorden que El món gira al revés a base de ska i rock, i on la festa i el combat es creuen en una mescla indestriable.

Els grups que ja fa cert temps que es mouen per aquí, també juguen la carta de la lliure distribució, com el tercer disc dels Net Flanders, que després de dos discs amb Discmedi, s'allibera i Scup la tercera dosi de hard rock i metal directament des de la xarxa. Els penedesencs  Camarada kalashnikov des de l'inici han jugat aquesta carta, i hi tornen amb el seu darrer Mans, ment i cor on hi sentim l'entrega més treballada del seu "gralla core", un disc que te versió virtual.

Ara només queda esperar el 15 de maig,  quan apareixerà el tan esperat disc d'Eina (exInadaptats) amb l'estratègia militar de L'art de la guerra.

 

RXI, música compromesa
www.rxi.cat
info@rxi.cat
 
 
 
 
- Harmonies de lluita, desembre 2007

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid