Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Els ajuntaments de Manresa i Vilafranca del Penedès demanen la llibertat de Franki

A Sant Cugat del Vallès, una aliança entre el PSC i CiU eviten que prosperi la moció 
Els plens municipals de Manresa i Vilafranca del Penedès han aprovat les mocions presentades per les Candidatures d'Unitat Popular locals on es demava la llibertat d'en Franki. Tot i així, el resultat de les votacions han estat curiosos. Mentre a Manresa el PP donava suport a la moció, a Vilafranca del Penedès votava en contra i ICV s'abstenia. Ara bé, a Sant Cugat del Vallès, ERC va haver de retirar la moció de suport a la posada en llibertat del jove de Terrassa després que PSC i CiU presentessin una moció alternativa. Segons els republicans, el text alternatiu no responia a l'objectiu inicial de la moció. La moció d'ERC estava avalada per la CUP que no té representació al consistori.

21/05/2008 01:12 Política
A Manresa, tots els grups municipals, excepte la Plataforma per Catalunya, que no tenia cap representant al Ple municipal, han donat suport a la moció. Des de la Candidatura d'Unitat Popular, impulsora de l'acord, no deixa de ser 'curiós' el posicionament del PP en aquest punt. De fet, en el Ple només hi havia un dels dos regidors populars, Domingo Beltran, segons informa Regio7.
 
La moció considera desproporcionades les condemnes per aquest tipus de conductes i al mateix temps sol·licita que els tribunals apliquin 'les mesures de gràcia més favorables' a Francesc Argemí 'Franki', el jove terrassenc que ha estat condemnat a dos anys i set mesos de presó per un delicte d'aquestes característiques.
 
La moció, aprovada per unanimitat en el Ple municipal d'aquest dilluns, ha estat iniciativa de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP), tot i que finalment s'ha acabat votant un text de substitució que ha presentat el PSC.
 
En la part expositiva, la moció diu que el consistori ha de respectar les decisions i actes judicials, però al mateix temps fa referència a la preocupació social que ha generat el cas pel fet que conductes que poden ser interpretades com a ultratges a la bandera o a d'altres símbols puguin comportar condemnes 'que considerem molt severes', com la privació de llibertat. 
 
L'Ajuntament de Vilafranca va aprovar ahir al vespre moció presentada per la CUP on es demana l'alliberament immediat d'en Francesc Argemi "Franki". La moció ha estat aprovada amb els vots favorables de la CUP, ERC, CIU i PSC. ICV s'ha abstingut i el PP hi ha votat en contra.
 
Aquesta és la moció aprovada...
Moció de la Candidatura d'Unitat Popular per demanar la llibertat del jove de Terrassa Francesc Argemí
 
Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat dilluns 28 d'abril Francesc Argemí, més conegut com a "Franki", al seu lloc de treball. Argemí ha estat ingressat a la presó de Can Brians II per complir una pena de dos anys i tres mesos de reclusió per un delicte d'ultratge a la bandera espanyola i atemptat contra l'autoritat, pels quals va ser condemnat l'any 2004. El jove egarenc no havia estat empresonat fins a dia d'avui ja que la seva advocadessa havia posat diversos recursos, que el Tribunal Suprem no ha admès a tràmit. Argemí sempre ha negat que participés en els fets, i en el judici ni tan sols es va poder provar la seva participació en la protesta contra la presència de símbols espanyols durant la Festa Major de Terrassa l'any 2002.

Arran de l'empresonament s'ha despertat un ampli moviment de protesta, que s'ha estès per tota la geografia catalana, per demanar-ne l'alliberament immediat. L'equador d'aquest moviment de suport a Francesc Argemí va ser el passat dissabte 10 de maig, quan unes 3.000 persones, desafiant un intens aiguat, es van manifestar a Barcelona sota el lema "Franki llibertat: ni un dia més per una bandera". Per altra banda diverses personalitats polítiques, culturals i intel·lectuals dels país s'han afegit a demanar la llibertat immediata pel jove veí de Terrassa.

Francesc Argemí és un jove, amb feina i que està cursant una carrera universitària, que ha vist truncada la seva vida arran d'una sentència obscura que sembla amagar darrere seu una clara intencionalitat política del tot antidemocràtica.

Davant d'aquest fets, la Candidatura d'Unitat Popular demana que aquest ple aprovi:

1- Demanar la immediata posada en llibertat del jove Francesc Argemí, "Franki", que actualment es troba reclòs a la presó de Can Brians II; entenent així que aquest Ajuntament se suma a les protestes que des d’arreu dels Països Catalans s’estàn duent a terme.

2- Demanar al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya que de manera immediata faci efectiva la revisió del cas del jove Francesc Argemí, i alhora, n'exigeixi la seva llibertat sense dilacions.

3- Demanar al Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya, així com a la Direcció General d’Institucions Penitenciàries que es manifestin en el mateix sentit.

4- Manifestar la consideració que aquest Ajuntament té vers els drets i llibertats fonamentals dels individus, i alhora mostrar el clar rebuig contra aquest tipus d’afers judicials obscurs.

Candidatura d’Unitat Popular
Vilafranca del Penedès, 13 de maig de 2008
 
 
 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid