Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Acció a Medi Ambient contra la depredació de la serra de Collserola

 Aquest matí un grup nombrós de persones de l'Assemblea en Defensa del Parc de Collserola, que aplega diversos col.lectius en defensa del territori i de lluita contra l’especulació, han entrat per sorpresa a la conselleria de Medi Natural per denunciar la depredació de la superfície agrícola i forestal d’aquesta serra, així com l’especulació immobiliària. També han anunciat la marxa popular en defensa de Collserola convocada per diumenge.

08/04/2008 18:52 Territori

Les persones que han realitzat aquesta acció, que alguns mitjans han elevat fins a una cinquantena, han cridat consignes en defensa de Collserola i han realitzat un acte simbòlic omplint el vestíbul de la conselleria amb fulles, branques i rètols reivindicatius.


 Els activistes han posat de manifest que la Generalitat, els ajuntaments del municipis que envolten la serra (Barcelona, Sant Cugat, Rubí, Cerdayola, Esplugues, Montcada, etc) i els grans constructors són els  responsables de la depredació d’aquest entorn natural.


Les persones que han realitzat l’acció dins la conselleria han aprofitat l'acció, que ha durat uns vint minuts, per fer una crida a la població perquè se sumi a la gran marxa popular en defensa de Collserola que hi ha convocada per diumenge.


La Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola considera que la protecció que planteja el Pla d'espais d'interès natural (PEIN 1992) és superficial i insuficient , i que dóna marge a l’urbanització gradual i la depredació d’aquest espai natural amenaçat. Diversos col.lectius,  entre els quals els que avui han realitzat aquesta acció de protesta, consideren que la planificació de protecció de Collserola no assegura la seva supervivència. Per aquesta raó declamen que es modifiqui la planificació urbanística de Collserola, que no ha patit canvis favorables per a la seva preservació des de 1976.

Per saber-ne més:

Nou manifest en defensa del Parc de Collserola Llibertat.cat

Acció en defensa dels arbres que protegeixen Collserola Llibertat.cat

L'AJSC en contra de la sentència del TJSC favorable a l’urbanització de Torre Negra Llibertat.cat

Noves protestes contra el projecte urbanístic a la Plana del Castell de Cerdanyola Llibertat.cat

Protesta en defensa de la solana de Collserola Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid