Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Nou manifest en defensa del Parc de Collserola

 La Plataforma Cívica per a la Defensa de Collserola, ha fet públic un manifest, signat per un centenar d'entitats, en què es torna a reiterar necessitat de la protecció del Parc de Collserola, la darrerra illa natural dels voltants de l'àrea metropolitana, que actualment es troba amenaçada. Els signants demanen que el Parc de Collserola es declari parc natural (no només de nom) i que el govern tiri enrera la política actual de desenvolupament urbanístic i depredador. Una planificació urbanística de Collserola que enguany s'ha vist amenaçada per la seva reformulació legal.

22/03/2008 19:20 Territori

El febrer passat aqeuesta plataforma ja va donar un toc d'atenció, tot mostrant el desacord amb la delimitació del Parc de Collserola que van fer l'Ajuntament de Barcelona i el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat, situació que permetria que es pogués construir sense limitacions equipaments a diversos terrenys que hi ha entre la serra de Collcerola i la ciutat.

Al comunicat que la Plataforma Cívica en Defensa de Collcerola va fer al febrer, amb el títol El Departament de Medi Ambient i Habitatge renuncia a una protecció real del parc de Collserola, aquesta entitat ja advertia que no es desprogramaven "ni els sòls urbanitzables ni les infraestructures pendents (el vial de Cornisa, el túnel d’Horta, el túnel Central), sobre els quals l’esmentat Estudi de mesures addicionals també en recomanava la no execució".

En aquest aquest mateix escrit la plataforma alertava sobre la nova figura dels Espais periurbans de regulació especial (EPRE), un nou invent jurídic a partir del qual es permetria la  urbanització salvatge d'espais cínicament protegits per la pròpia administració. Quant a això, la plataforma exposava que "considerem que s’adjudiquen als ajuntaments determinats espais fins ara protegits com a PEIN, amb l’enganyosa afirmació de què son espais urbans guanyats per al Parc, quan en realitat ja hi eren dins. Aquest acord pot suposar un perillós precedent que permeti la resta d'ajuntaments demanar el mateix tracte de favor que ha rebut l'ajuntament de Barcelona per part de la DMAH."

 La Plataforma Cívica en Defensa de Collcerola continua la seva campanya de rellida de signatures a favor de la preservació de l'espai natural de Collserola.

Per saber-ne més:

Mobilitzacions en defensa de Torre Negra de Sant Cugat del Vallès Llibertat.cat

Acció en defensa dels arbres que protegeixen Collserola Llibertat.cat

L'AJSC en contra de la sentència del TJSC favorable a l’urbanització de Torre Negra Llibertat.cat

Noves protestes contra el projecte urbanístic a la Plana del Castell de Cerdanyola Llibertat.cat

Protesta en defensa de la solana de Collserola Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid