Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El rectorat de la UPF censura les activitats del SEPC

El mateix dimecres en que es realitzava l'escrutini de les eleccions al Claustre d'aquesta universitat barcelonina, el rectorat encapçalat per Josep Joan Moreso -que signà recentment un manifest de suport a José Luis Rodriguez Zapatero- ordenà formalment al Servei d'Atenció a la Comunitat Universitària (SACU) que es deneguessin les demandes i cessions d'espais del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), arran de la polèmica originada amb la visita electoral de Dolors Nadal a aquesta universitat on fou increpada per joves independentistes sense majors incidents.
 

03/03/2008 20:50 Política

Segons fonts estudiantils, la decisió es prengué després que aquesta organització estudiantil es negués a participar en reunions convocades des del rectorat per a parlar d'aquesta concentració de rebuig, que no fou convocada per cap organització.Alhora, es dóna la circumstància que el SEPC fou la clara guanyadora d'unes eleccions marcades per una baixa participació, obtenint 17 dels 50 claustrals en joc d'entre els 19 que aquesta entitat presentava.

El sindicat d'estudiants ha reaccionat amb una nota de premsa, en la que es considera aquesta mesura com a "xantatgista" i "censuradora", i anuncia que aquesta decisió no impedirà que es segueixin realitzant activitats "encaminades a construir una universitat pública, catalana, popular, antipatriarcal i de qualitat". De la mateixa manera, valora que aquesta no és manera per tal de mantenir una comunicació "fluida i cordial" amb els i les estudiants, i conseqüentment, exigeix l'aixecament del bloqueig, una rectificació pública del rectorat i la dimissió immediata del vicerector de la Comunitat Universitària, al qual responsabilitzen d'haver pres aquesta decisió.

Lluc Salellas, estudiant d'aquesta universitat i portaveu del SEPC, ha comunicat que properament seuran amb membres de l'equip rectoral per traslladar totes aquestes demandes, davant d'un fet que venien notant al llarg dels darrers dies on diferents sol·licituds de permisos havien quedat congelades sense que se'ls expliqués el motiu. Salellas ha recordat que el SEPC no organitzà aquesta protesta així com que aquesta organització té tot el dret a decidir en quines reunions participa o deixa de participar, especialment després de veure com la seva activitat diària és ratificada per els i les estudiants que participaren en el recent procés electoral. Finalment, ha anunciat que aniran fins al fons d'aquesta qüestió, un cop l'hagin valorada en profunditat. 

Cal recordar que la Universitat es posicionà al seu moment en contra d'aquesta protesta, a través del seu Consell de Direcció, i tornà a convidar a la candidata del PP a assistir a la universitat. El mateix dimecres 27 i organitzat pel Foro d'Ermua, es realitzà un acte de desgreuge, on entre d'altres, acudiren en el seu suport persones com Albert Rivera de Ciudadanos-Partido de la Ciudadania i membres del nou partit de Rosa Diez. L'acte, íntegrament en castellà i realitzat en un altre edifici d'aquesta universitat, transcorregué sense incidents enmig d'un ampli dispositiu de seguretat de paisà i es clausurà amb les notes de l'himne espanyol.  

Diferents entitats que secundaren aquesta segona xerrada s'han vist immerses els darrers anys en protestes contra actes que consideraven de caire "separatista" o "filoterrorista", que afectaren, entre d'altres, al lehendakari Ibarretxe o a l'actual vice-president de la Generalitat de Catalunya Josep Lluís Carod-Rovira. De la mateixa manera, en diferents ocasions s'ha provat de portar als tribunals a destacats dirigents de centres universitaris al considerar que aquests "perseguien" la llengua castellana. 

 

Per saber-ne més:

 
El SEPC es consolida com a primera força a la UPF - Llibertat.cat

Eleccions estudiantils a la Universitat Pompeu Fabra - Llibertat.cat

Dolors Nadal, increpada a la UPF - lamalla.net

 

La CAJEI no va organitzar l'acte de rebuig al PP a la UPF i dóna suport als estudiants compromesos - Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid