Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Recull d'actes realitzats a l'entorn de diada internacional contra les violències de gènere

Durant la setmana passada s'han realitzat diversos actes i accions en diverses localitats del país a l'entorn de la diada internacional contra les violències de gènere (25-N). Es va triar aquest dia per recordar la mort de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques que van ser assassinades salvatgement el 25 de novembre de 1960 per la policia secreta del dictador Rafael Trujillo (República Dominicana).

28/11/2007 11:48 Política

castelló 25-N 2007 Castelló

La nit del dia 23, Maulets va sortir pel centre a segellar tendes, després d’encartellar amb els lemes “el cànon de bellesa també és violència de gènere” i “tancat per sexisme”.

El matí següent, conjuntament  amb altres  de col·lectius a la plaça Santa Clara, on  es va mostrar una exposició de Maulets en contra dels anuncis sexistes, una exposició feta per dones en lluita, Col·lectiu Feminista de Castelló, i també la pancarta amb el lema “Per dignitat, mai més victimes”. Durant mostra es va fer una enquesta per conéixer de primera mà l’opinió de la gent sobre la violència de gènere, i quanta informació tenen al respecte.

El dissabte per la vesprada es va passar al casal popular de Castelló un curt de Maria Crespo anomenat “Papás y mamás” , que tractava directament el tema de com la violència domèstica influïa en els fills, i que va servir pel debat posterior. després d’això, la nit va acabar amb un sopar popular en el mateix casal.

Aquella mateixa vesprada es van penjar dues exposicions de maulets, la de dones en lluita, i una altra feta expressament per a l’ocasió al casal, i que estaran penjades durant tota la setmana.

Per acabar amb els actes, el mateix matí del dia 25 es va fer una concentració a la plaça la pau, a la que s’hi van apropar una trentena de persones.

Barcelona: Clausarades diverses botigues de roba al carrer Pelai 
L’acció, que ha consistit en el tancament amb pasta de soldadura metàl·lica o cadenats de les entrades de diversos comerços, ha anat acompanyada de cartells, en què es volia explicitar el motiu d’aquesta acció: “tancat per violència masclista. cànon de bellesa patriarcal = violència de gènere”.

Amb aquest petit sabotatge als establiments d’algunes grans marques del mercat de la moda hem volgut evidenciar, d’una banda, el paper que aquestes empreses tenen en la construcció dels gèneres en tant que conjunts de comportaments, valors i rols predeterminats en funció de la nostra sexualitat biològica i que constitueixen els pilars bàsics de la desigualtat i la dominació masculina i heterosexual; i d’una altra banda, el caràcter polifacètic de la violència contra les dones, tractant de trencar amb els estereotips i els llocs comuns que limiten la violènica patriarcal a les (gravíssimes i cada vegada més normalitzades) agressions físiques en l’àmbit domèstic.  (Maulets)

 

Torrent (Horta-Sud)

L'Aixada-CAJEI i l'Assemblea de Maulets de l'Horta sud van denunciar ahir a Torrent la violència sexista i van mostrar el rebuig a la llei integral del psoe. l'acte va consistir en una concentració a les portes del metro de torrent, a l'Avinguda del País Valencià, on es va desplegar una pancarta signada per tots dos col·lectius i es van encendre espelmes en record de les víctimes de la violència de gènere. Els vianants van ser informats amb octavetes i van respondre amb solidaritat pel motiu de l'acte. Just a sota de la pancarta, escrit al paviment, es podia llegir: "86 víctimes al 2007" (dades referents a l'estat espanyol).

València 25-n 2007València (Horta)

Maulets 

 

 

Elx 25-N 2007 Elx (Baix Vinalopó)

Maulets han diferents accions de protesta contra empreses i màfies que agredeixen dones a elx impunement i amb el beneplàcit d'institucions públiques i cossos policials.
Amb aquest motiu, la botiga de roba zara i la clínica corporación dermoestética del centre han estat encartellades enunciant: "talla 36 = violència de gènere". a més, a un dels puticlubs a l'entrada de crevillent des d'elx s'ha pintat "fora puteros i proxenetes!".

 

Premià 25-N 2007 Mataró-Premià (Maresme)

Maulets també ha posat l'accent de la nostra lluita en un fet molt greu com és la imposició d'un cànon de bellesa. Aquest cànon s'aplica gràcies a la publicitat i certes actituds masclistes, però també per culpa de les botigues de roba que ens imposen la talla 36 com a estàndard. Aquestes talles ens condueixen a un acomplexament que pot acabar amb règims, dietes, anorèxia, operacions de cirurgia, etc. alimentant la idea que la dona ha de complir certs criteris estètics totalment antinaturals.

 

Alacant 

Convocades pel Moviment de Resistència Global d'Alacant, unes vuitanta persones van participat el passat dissabte en la concentració de denúncia de la violència masclista i contra el patriarcat. La nota negativa l'ha donat la policia, que va impedir la celebració de les activitats previstes.

El teatre previst, així com la projecció de diversos documentals i vídeos, no es van poder realitzar a causa de les amenaces policials. La Subdelegació del Govern, responsable política de la Policia Nacional, envià una gran quantitat d'agents a la concentració. Es pogueren veure fins a set cotxes policials i no menys de vint agents, entre Policia Nacional i Policia Local. Després d'identificar a les organitzadores de l'acte, els comunicaren que aquest no es podia realitzar i que la concentració s'havia de dissoldre, amenaçant amb l'arrest de les persones identificades. A pesar de les coaccions, la major part de les assistents romangué a la plaça per espai d'una hora.

 

Palma 25-N 2007 Palma  

Durant la nit del 25 de novembre (dia contra la violència de gènere) militants del SEPC desplegarem una pancarta de color vermell amb el lema: SUÏCIDA'T ABANS DE MATAR-LA i encartellarem la plaça del Tub de Ciutat, punt de trobada dels estudiants pel fet de trobar-se entre l'IES JOAN ALCOVER i l'IES RAMON LLULL.

Des del SEPC, (Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans).creiemque la millor eina per a combatre la violència de gènere és l'educació antipatriarcal, entesa com a coeducació.

Una educació que no fomenti rols, una educació que marque un currículum que vagi més enllà de la visió masculina actual, una educació que canvii la concepció de desigualtat entre homes i dones, una educació diferent, en definitiva una educació per a tots i totes.

 

Sabadell 25.N 2007 Sabadell (Vallès Occidental) 

El col·lectiu antisexista Justa Revolta va convocar una concentració en el marc del Dia Internacional contra la Violència de Gènere. El lema de la campanya d’aquest any és “Pensa en el que dius, pensa com ho dius”, en referència a les discriminacions que es produeixen en el llenguatge i en la violència de gènere implícita d’aquest. Justa Revolta ha convocat la concentració a 2/4 de 7 d’aquesta tarda al Passeig de la Plaça Major.

Aquest any, Justa Revolta ha volgut posar l’accent en què la violència de gènere no és només una agressió física cap a les dones, aquesta “és tan sols una trista conseqüència”. La campanya d’enguany se centra en una altra de les manifestacions de la violència de gènere, la discriminació en el llenguatge. El col·lectiu antisexista recorda que el llenguatge “s’ha d’entendre com un producte social i històric que pauta la nostra manera d’entendre i comprendre la realitat”. La campanya pretén denunciar tant les formes visibles de discriminació “que en un gran nombre d’ocasions es basen en tòpics o estereotips”, com les invisibles.

De tota manera Justa Revolta no vol oblidar les diferents manifestacions de violència de gènere “que moltes dones hem d’afrontar dia rere dia, així com recordar aquelles persones que malauradament ja no ho hauran de fer més”. Font Vilaweb Sabadell

Vilafranca del Penedès (Alt Camp)

S'han realitzat diversos actes. Destaquem la nota apareguda a la web de la CUP de Vilafranca 

A les portes de la celebració del dia internacional contra la violència de gènere, s’han donat a conèixer algunes xifres al voltant d’aquest tipus d’agressions a Vilafranca i la comarca. Així, dels del Pla per la Igualtat s’ha fet públic que el Casal de les Dones ha donat atenció individualitzada a 33 dones que pateixen maltractaments en l’àmbit familiar, servei pedagògic a 28 i assessorament jurídic a 10 dones que han manifestat haver patit maltractaments. En els serveis socials municipals s’han atès 14 dones, i la Policia Local de Vilafranca ha fet 19 intervencions entre gener i octubre de 2007 en temes de violència de gènere. L’ambulatori a atès a 5 dones.

Des del Pla per la Igualtat, es ressalta que en els darrers anys ha augmentat el nombre de denúncies al voltant d’aquests tipus de delicte, sobre tot pel fet que les dones se senten més protegides a l’hora de fer la denúncia. Tambe es remarca que cal tenir present que denunciar un desconegut és més senzill que no pas a una persona amb la que es te una relació.

Pel que fa nivell comarcal, l’Hospital ha atès 12 dones de violència de gènere, i 3 per agressió sexual. El consell comarcal ha donat informació i assessorament en 30 casos, i 5 han presentat denuncia. A més, els Mossos des de l’1 de novembre han assumit un total de 300 ordres de protecció entre Vilafranca i comarca.

 

Per saber-ne més:

Mobilitzacions a l'entorn del dia internacional contra les violències de gènere. Llibertat.cat

Dosis de realitat. Violència de Gènere (Dossier editat per Maulets)

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid