Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La concentració antifeixista de Castelló aplega un centenar de persones

Un centenar i mig de persones s'han aplegat aquest migdia a la plaça Santa Clara de Castelló en contra de les darreres agressions de caire neonazi ocorregudes a la ciutat. Un cop s'ha llegit el comunicat, s'ha donat per desconvocada la concentració. Tot just en aquest moment, dos policials locals s'han dirigit on havia la pancarta que rebutjava el feixisme i l'han tret de de males maneres. L'acte havia estat convocat per la a Plataforma Cívica per la Convivència. Segons informa Indymedia La Plana (veure fotografies)

16/02/2008 20:27 Política
Comunicat de La Plataforma Cívica per la Convivència:

Ens reunim ací avui per a denunciar públicament el seguit d'agressions violentes feixistes ocorregudes durant el passat cap de setmana a Castelló. El passat divendres, un local d'oci de la capital de La Plana va rebre un atac per part d'un grup de neonazis, que van llançar pedres contra els vidres i van fugir, sent alcançats i retinguts alguns d'ells fins que arribà la policia. Tres dels agressors van ser finalment detinguts i alliberats la mateixa nit, tot i que no va deixar d'amenaçar els agredits davant de la mateixa policia: "tendrian que mataros a todos", increpaven als qui els havien retingut. Al dia següent, un jove que tornava sol a casa a la matinada, va ser assaltat per un grup d'uns 4 individus que el van amenaçar de mort i van intentar gravar-li una esvàstica amb una navalla a la cara mentre l'increpaven i l'amenaçaven de mort amb frases com "rojos, os vamos a matar", "rojo estás localizado", "vamos a por vosotros"…

Tant el jove agredit com el propietari del bar han realitzat la pertinent denúncia en la comissaria de la policia nacional. No obstant, no volem que aquest fet caiga en la ignorància, i denunciem la passivitat de les institucions públiques (Policia, Ajuntament, Govern Civil i Generalitat Valenciana) davant els fets, ja que entenem que l'atac al nostre company no és un fet aïllat. L'informe Raxen, elaborat per Movimiento Contra la Intolerancia, ONG que compta amb el suport del Ministeri d'Assumptes Socials, la Unió Europea i el Consell d'Europa, denuncia més de 600 casos de violència per raons d'odi al diferent registrats durant el 2007 al País Valencià, que res tenen a veure amb la calificació de "baralles juvenils" amb què els responsables polítics intenten banalitzar-les.
 
 
Per saber-ne més:
 
 Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid