Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La CAJEI retirarà del paisatge català més de 300 símbols feixistes

Aquest migdia a la plaça Sant Jaume de Barcelona, la Cooordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Indpependentis (CAJEI) ha convocat una roda de premsa per donar a conèixer a l’opinió pública catalana l’existència de més de 320 símbols de caràcter feixista i imposats que encara resten dempeus arreu de la nació.  Entre la simbologia que serà denunciada, cal destacar més de 20 àguiles imperials franquistes, dos centenars de noms de places, carrers, edificis públics i centres educatius dedicats al general Francisco Franco i altres símbols relacionats amb la dictadura.

23/02/2008 01:23 Política
La roda de premsa donarà el tret de sortida a la segona fase de la campanya Subversió per la Llibertat! fora simbologia espanyola i francesa dels nostres carrers!, durant la qual les Assemblees de Joves dels Països Catalans emprendrem amb molta més força la tasca de neteja i boicot envers tota simbologia feixista i imposada que encara hi ha al nostre territori.
 
Entre la simbologia que serà denunciada, i "posteriorment atacada" per aquesto organització de joves, es troben:

Més de 20 àguiles imperials franquistes que segueixen als edificis públics: des de centres educatius de primària i secundària fins a casernes militars de les forces repressives de l’Estat espanyol.

burocràcia feixista que durant 40 anys es van dedica a exterminar el nostre- Dos centenars de noms de places, carrers, edificis públics i centres educatius dedicats al general Francisco Franco i altres membres de la poble i la nostra identitat.

- Altres símbols relacionats amb el general Francisco Franco i demés històrics del feixisme espanyol, com José Antonio o Miguel Primo de Rivera. 
 
Tot el material que es proporcionarà durant la roda de premsa està documentat i és de fàcil comprovació. Tot i així, més de 30 anys després, niles institucions catalanes ni les espanyoles han tingut vergonya de mantenir aquesta simbologia, malgrat les constants instàncies i peticions efectuades per la població catalana en general, i el veïnat afectat en concret. Peraquest motiu, la roda de premsa es durà a terme entre la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona, sense excloure futures convocatòries a d’altres indrets dels Països Catalans.
 
És per això que "la CAJEI es compromet, doncs, a seguir tirant pel dret i retirar unilateralment del nostre paisatge tota aquella simbologia possible, així com a seguir boicotejant i deslegitimant la resta de simbologia feixista que no tinguem capacitat de retirar, sempre en el marc de la campanya Subversió per la Llibertat! però instant també al conjunt dels i les joves catalanes a prendre la iniciativa pel seu compte i unir-se a la retirada de tota aquesta simbologiia".
 
La CAJEI ha escollit el 23-F per ser una data incrustada en la memòria dels catalans i catalanes pel frustrat cop d’Estat del tinent coronel de la Guàrdia Civil espanyola Antonio Tejero. Però "també perquè, cal recordar-ho, aquest cop d’estat va servir a la Monarquia espanyola i als artífex de l’actual situació de divisió dels Països Catalans per refermar el seu poder i presentar-se davant de l’opinió pública com els garants de la democràcia i l’Estat de dret. Malgrat que, 30 anys després, segueixin desemmascarant-se amb la seva negativa a reconèixer els nostre a dret a decidir i a construir el nostre futur com a poble."
 
L'abril passat, unes 600 plaques de l'antic Ministerio de la Vivienda, vigent durant la dictadura franquista, van ser extretes dels edificis i habitatges de 30 viles i ciutats durant la setmana santa. segons va informar la Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI). En un comunicat que van fer públic, aquesta organització que va assegurar que s'havien extret  més de 500 plaques, representatives de l'etapa feixista i caracteritzades pel “Yugo y las Flechas” que presidien els edificis on estaven col·locades.
 
Per saber-ne més:
 
 
 
 
 

Retiren símbols franquistes a Manresa. Llibertat.cat 15.2.07

Lliurament de símbols falangistes a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Llibertat.cat 8.12.06

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid