Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L’Advocacia de l’Estat continua l’ofensiva contra EHAK i ANB amb el suport de l’espionatge polític

La web del diari basc Gara ha informat fa poques hores que l'Advocacia de l'Estat ha presentat davant la Sala del 61 del Tribunal Suprem dos nous informes de la Policia espanyola per a donar continuïtat a la seva ofensiva contra Acció Nacionalista Basca (ANB)  i  el Partit Comunista de les Terres Basques (EHAK). Segons el Ministeri de Justícia espanyola, ambdós informes aporten informació "transcendental" sobre les dues formacions independentistes i l'Advocacia exigeix la seva incorporació "immediata" a les actuacions que s’hi duen a terme. El moviment independentista basc torna a denunciar l’espionatge polític il.legal a què estan sotmesos des fa molts anys.

20/02/2008 20:39 Internacional

Un dels informes, realitzat el 7 de febrer per la Comissaria General d'Informació de la Policia espanyola, assegura que membres de l'esquerra abertzale van utilitzar la seu d’EHAK al polígon Belartza de Sant Sebastià. Els agents de la policia espanyola va destinar gran part del seu temps i recursos a espiar les activitats polítiques d’aquest partit, vulnerant així el dret a la reunió i lliure associació, així com el dret a la intimitat, molt abans que sortissin a la llum les resolucions judicials que han permès perseguir els dos partits independentistes bascos.

Aquests informes  deixen entreveure, una vegada més, la necessitat d'utilitzar mètodes d'espionatge per a aconseguir un mínim d'informació. Un exemple d'això són els missatges i contactes via SMS mantinguts pels independentistes Juan Joxe Petrikorena i Peio Gálvez, que va van ser espiats pels serveis de la policia i que també han estat inclosos aquests informes policials.

La Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat ja van presentar sengles demandes davant el Tribunal Suprem, en  què reclamaven la prohibició de presentar les candidatures independentistes  del País Basc a les eleccions, la suspensió de les seves activitats i la retirada de fons públics. Anteriorment, el magistrat Baltasar Garzón  ja es va avançar a tot això i va suspendre les activitats d'ambdues  formacions,  així com també va vetar el seu dret a presentar-se als comicis. Malgrat això,  encara resta la decisió del Tribunal Suprem TS sobre el procés d'il•legalització de les candidatures independentistes basques.
 

Per saber-ne més:

Al descobert un nou cas d’espionatge contra l’Esquerra Independentista basca Llibertat.cat

Espionaje político en delegación europarlamentaria y oficina política vasca en Bruselas La Haine.org

Garzón ordena la persecució d'EHAK i ANB Llibertat.cat

El Tribunal Suprem espanyol rebutja les “mesures especials” contra ANB i EHAK sense garanties Llibertat.cat

"El País" amenaça amb les intencions del PSOE d'il.legalitzar ANB abans de les eleccions Llibertat.cat

ANB anuncia mobilitzacions pel Dret a Decidir i contra la Constitució Llibertat.cat

 -Auto judicial íntegre EHAK Gara

-Auto judicial íntegre ANB Gara

-Reaccions a la prohibició dictada per Garzón Gara

-L'advocat de l'Estat sol.licita al Suprem també suspendre l'activitat d'Ezker Abertzalea Gara

-La marxa d'avui es menté malgrat el veto de Garzón Gara

Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid