Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Segona mort a mans de la Guàrdia Civil en 3 dies al País Valencià

 Avui divendres s’ha fet pública la mort d’una altra persona a mans de la Guàrdia Civil, a Guardamar de Segura. Es tracta de la segona mort a les casernes d’aquest cos militar al País Valencià en només tres dies. El cos sense vida, i segons les fonts oficials sense signes de violència aparents, va ser localitzat l'interior dels calabossos. La persona morta havia estat detinguda aquest dijous, després de veure's implicada en un sinistre vial, al qual van acudir els agents de la Guàrdia Civil de Trànsit i posteriorment va detenir la persona fallida.

11/01/2008 15:53 Política

Segons algunes informacions de diferents mitjans, els agents van demanar la identificació dels implicats en el sinistre, i van comprovar que un d'ells tenia cursada una ordre de cerca i captura, raó per la qual van procedir a la seva detenció i el posterior trasllat a les dependències de Guardamar.

Després de romandre durant la passada nit a l'interior dels calabossos de Guardamar, el aquest matí ha aparegut el cos sense vida d’aquest detingut, a partir de la qual cosa s'ha obert una investigació per a determinar les circumstàncies de la mort. Està previst que sigui practicada l'autòpsia al cadàver del detingut durant les properes hores,  del qual només ha transcendit que “es tracta un baró de nacionalitat espanyola”, segons han indicat les mateixes fonts, les quals s’han afanyat a recalcar que el cos sense vida “no tenia signes aparents de violència”.

 Fa tres dies vam informar de la mort a Borriana d'una altra persona sota custodia d'aquest cos armat. Segons les fonts dels diaris Gara i Las Provincias, un home de 29 anys que romania detingut als calabossos de la caserna de la Guàrdia Civil de Borriana (La Plana Baixa) va morir a causa d’una crisi cardíaca, sense que transcendissin els motius que havien provocat la parada cardio-respiratoria del detingut. Les fonts de la Subdelegació del Govern a Castelló no van aportar més dades sobre les causes que van provocar la mort del detingut.

La persona morta anteriorment als calabossos del cos armat, V.G.G., era veí de la localitat castellonenca d'Onda, i va ser detingut pels agents de Betxí, acusat d'un delicte de furt de vehicles de motor. El cos sense vida de V.G.G havia estat trobat durant el matí als calabossos, segons fonts oficials, que es van limita a oferir aquestes dades.

Segons les estadístiques dels organismes que vetllen pels drets humans, la llista de morts a les comissaries i casernes policials a l’Estat espanyol ascendeix a la setantena de víctimes des de l’any 2001. Unes morts esdevingudes sota custodia policial que mai resten aclarides judicialment, i que acostumen a ser atribuïdes a “parades cardíaques” o “autòlisis amb resultat de mort”. La Guàrdia Civil, un cos armat que depèn de l'exèrcit, és el que acumula més morts als calabossos sense aclarir, i el cos amb més denúncies per pràctiques de tortura.

Per saber-ne més:

www.proutortura.net/

Amnistia Internacional denuncia l'existència de la tortura a l'Estat espanyol Llibertat.cat

Noves denúncies de tortura: un jove basc ingressa a la UCI després de ser detingut Llibertat.cat


Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  8. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  9. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  10. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid