Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La Intersindical-CSC i LAB critiquen al BBVA

La Federació de Serveis de la Intersindical-CSC i el sector de Finances del sindicat basc LAB han criticat en un comunicat conjunt la minsa revisió salarial -d'un 2,75%, un punt i mig inferior a l'increment de l'IPC- duta a terme per part de la direcció del BBVA, que sense prestar-se a revisar els salaris tot i l'elevada inflació, és considerada "immoral" per part d'ambdós sindicats després de que aquesta entitat hagi presentat uns beneficis econòmics propers al 30% al llarg d'aquest exercici.

 

 

24/01/2008 17:12 Política
Més enllà de les crítiques de les respectives seccions sindicals, un i altre sindicat destaquen que aquest és un de tants exemples existents en el sector de la Banca, amb uns amplíssims beneficis que s'aconsegueixen, entre d'altres, amb la pèrdua de poder adquisitiu dels propis treballadors, l'abús de les hores extres, l'incompliment de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals, les subcontractacions fraudulentes o fins i tot amb el comerç d'armes, com és el cas del BBVA, denunciat per la campanya "BBVA sense armes" impulsada per diferents entitats.

En el cas concret de l'entitat presidida per Francisco González, ambdós sindicats ressalten que els 6.129 milions d'euros de beneficis reconeguts per la banca suposen uns beneficis nets diaris de més de 16 milions d'euros, unes xifres que al seu entendre xoquen amb el context de "crisi" financera que des del BBVA s'ha esgrimit alguna vegada davant de les reclamacions laborals.  

Tant LAB com la Intersindical-CSC critiquen  aquesta "pràctica abusiva i immoral", i la consideren "un dels millors exemples del capitalisme salvatge". Conseqüentment, els sindicats aposten "per un canvi del model social actual per un nou escenari que garanteixi un repartiment de la riquesa que beneficiï la classe treballadora".

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid