Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La cònsol de Veneçuela parla sobre la revolució bolivariana a Vilafranca

La cònsol de Veneçuela a Barcelona, Belén Rojas, va participar dilluns, 14 de gener, en el cicle de xerrades "Pobles en lluita" que organitza la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Vilafranca del Penedès. L'acte, que es va fer en el marc de les Festes d'Hivern, va servir per explicar la història, l'evolució i els progressos que ha fet la revolució bolivariana i socialista que lidera Hugo Chávez. L'acte va començar amb la projecció d'un documental que donava quatre pinzellades sobre el procés endegat a Veneçuela. Tot seguit, Rojas va aprofundir amb els progressos aconseguits pel govern de la República Bolivariana, sobretot a través de les "misiones", impulsades gràcies a la nacionalització de l'empresa "Petróleos de Venezuela", segons informa la CUP de Vilafranca.

18/01/2008 11:37 Internacional
2196607305 c31b129fb11 2196607305 c31b129fb11
La cònsol veneçolana també va deixar palès que, tot i el fort lideratge popular del president, l'organització i la participació política de la societat veneçolana ha agafat una força sense precedents. Els i les ciutadanes del país s'han organitzat a través dels anomenats "Consejos Comunales" i fan un seguiment de totes les actuacions del govern nacional i dels governs locals. Fins i tot gestionen pressupostos per poder realitzar millores a la comunitat.

Un cop Rojas va haver explicat la gestió del govern veneçolà, es va obrir un debat amb els assistents a l'acte. L'organització dels indígenes, el resultat del referèndum sobre la reforma constitucional o el futur de Veneçuela van ser algunes de les qüestions que es van tractar fins passades les deu de la nit.

El responsable de formació de la CUP vilafranquina, Robinson Silva, va recordar que les xerrades que s'organitzen en el marc del cicle "Pobles en lluita" volen plantejar les experiències que han protagonitzat, a tot el món, pobles immersos en tot tipus de lluites, ja siguin pel seu alliberament nacional o lluites d'emancipació socials. El cicle de xerrades “Pobles en lluita” de la CUP continuarà properament recorrent i fixant-se en altres escenaris del món.

Per aprofundir més sobre el procés veneçolà, podeu veure el documental "Venezuela Bolivariana: pueblo y lucha de la IV Guerra Mundial ".
 
 
Per saber-ne més:
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid