Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Protesta en defensa de la solana de Collserola

Ahir al migdia, unes cinquanta persones van desplegar pancartes a les escales del temple del Sagrat Cor situat a muntanya de Collserola en defensa de la preservació de la serra i van exigir al consistori que accepti els límits de protecció per al futur parc natural recollits en un estudi elaborat per la Generalitat l'any 2005. Tot i que el govern municipal és favorable a la declaració de parc natural, encara no va definir els límits de protecció.

16/12/2007 12:52 Territori

Aquesta indefinició és la que van denunciar ahir una quinzena d'entitats en una acció a les portes de l'església del Sagrat Cor. 

Collserola és un espai d’unes 8.000 hectàrees de bosc i de zones agrícoles envoltades de municipis amb una població total de més de 4 milions de persones. Aquestes xifres marquen la fragilitat d’un territori tan petit que beneficia tants ciutadans i que està contínuament amenaçat per l’especulació urbanística. Des de fa dècades, organitzacions veïnals, cíviques i ecologistes lluiten per aconseguir que aquesta serralada sigui declarada parc natural, l’única manera –amb l’anul.lació de les infraestructures previstes des del 1976– de frenar les amenaces de destrucció que l’assetgen. El Departament de Medi Ambient de la Generalitat té pendent, des de fa quatre anys, la declaració de parc natural de l’imprescindible pulmó verd de Collserola.

Per saber-ne més
Imma Mayol i Beltran.:  «Urbanisme va proposar desprotegir una part de Collserola, però no ho vaig acceptar». El Punt 

Noves protestes contra el projecte urbanístic a la Plana del Castell de Cerdanyola. Llibertat.cat

 


 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid