Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Maulets ultima les activitats per la Diada de Mallorca

Des de l'organització juvenil es preparen activitats a diferents poblacions de la geografia mallorquina, que es clouran amb la tradicional manifestació del dia 30 a la vesprada des del Passeig del Born de Ciutat de Mallorca. 

Enguany, el lema escollit per Maulets és "El jovent construïm els Països Catalans, la lluita és l'únic camí". Com ve sent habitual, l'organització tancarà la manifestació unitària de la Plataforma 31 de Desembre amb el seu nombrós bloc.

27/12/2007 09:51 Política

 

Cal recordar que el 31 de desembre és la diada nacional de Mallorca en record a l'entrada a Ciutat (aleshores coneguda com a Medina Mayurqa) per part de Jaume I el conqueridor l'any 1229, i per tant, l'inici de la catalanitat de l'illa. Tot i així, d'uns anys ençà, la convocatòria ve avançant-se al dia 30 per tal de tenir un millor seguiment.

En el manifest fet per a l'ocasió, Maulets recorda els 300 anys d'ocupació espanyola que es commemoren amb la desfeta d'Almansa, alhora que es realitza un ràpid repàs a les diferents agressions polítiques i socials patides al llarg d'aquest any. De forma més concreta, s'assenyala el paper de les forces polítiques que conformen l'actual govern balear, el qual ha tirat endavant diferents propostes vinculades als anteriors governs del PP com la polèmica de Son Espases tot i les promeses electorals d'aturar aquestes obres.

Adjuntem el manifest d'enguany així com el programa de les diferents activitats previstes, amb un marcat caràcter antirepressiu davant de les recents polèmiques viscudes als Països Catalans. 

 

 
El jovent construïm els Països Catalans - La lluita és l'únic camí!
 

Cartell 30-D 2007. Maulets Avui, 300 anys després de la derrota d'Almansa, el jovent ens hem aplegat aquí un any més, per manifestar que ens negam a seguir sota les urpes d'uns estats, l'espanyol i el francès, que ens impedeixen construir el nostre futur en llibertat.

Ens negam a seguir sota el domini d'aquelles que ens impossibiliten l'exercici dels nostres drets com a individus i com a poble. Ens negam a acceptar que se segueixin tancant mitjans de comunicació arreu del país i que les forces d'ocupació ens detenguin per parlar en català. Ens negam a acceptar la presència de l'escòria feixista i racista als nostres carrers. Ens negam a acceptar la simbologia espanyola i la francesa.
Ens negam a acceptar les lleis que permeten la nostra explotació per al benefici d'una minoria. Ens negam a acceptar que els estats segueixin protegint aquelles qui fan de la destrucció del territori i de l'especulació la seva forma d'enriquiment personal. Ens negam a acceptar un sistema que ens impedeix l'accés a un feina digna, i ens obliga a dedicar tota una vida a fer feina per accedir a un habitatge, amb la finalitat de garantir els beneficis desorbitats de les especuladores.

El jovent català no pensam consentir uns governs que permeten que l'ensenyament es converteixi en un negoci, per això cal lluitar des de les aules. Així mateix, estam fartes de suportar la violència de gènere, la vergonya més visible del patriarcat que el capitalisme aplica al nostre país i que suposa la invisibilitat de la dona en molts àmbits socials. A més, no volem suportar uns partits polítics que es fan dir d'esquerres i que a la primera oportunitat es venen als interessos de les especuladores, ja que som ben conscients que només el poble salva el poble. No pensam consentir unes polítiques covardes que no fan res per la independència del nostre país. Ens negam a acceptar que els Països Catalans siguin una peça més de l'engranatge capitalista i per això ho combatem, dia a dia, des de tots els fronts. No pensam admetre que el nostre futur estigui en venda. I ho diem ben alt i clar: nosaltres, el jovent independentista i revolucionari, no estem en venda i no pensam abandonar la lluita fins a aconseguir els nostres objectius.

Per tot això, no tenim la més mínima intenció de seguir uns altres 300 anys essent esclaves dels governants de Madrid o París. Així, mantenim ben ferm el nostre compromís amb la construcció nacional d'uns Països Catalans lliures i socialistes. Tenim ben clar que aquesta és la nostra aposta per assolir el futur de llibertat pel qual tantes generacions han treballat. Per totes elles, per totes les lluitadores que avui no ens poden acompanyar: El millor homenatge, la victòria!


Visca la terra lliure!!

La lluita és l'únic camí!!

 

Actes per la Diada a Inca, Vilafranca de Bonany i Ciutat de Mallorca

La Diada a Inca:

Divendres 28 de desembre de 2007

20h: Concentració a la Plç. de l'Ajuntament:

“El jovent construïm els Països Catalans, la lluita és l'únic camí”

21.30h: Sopar popular, 4eu

23h: Concert: Jaume Reus (cantautor alcudienc) i Mascarpone.

Tot a l'Ateneu Ses Coves, C/Les coves, al costat del col·legi la Salle.

La Diada a Vilafranca de Bonany:

Dissabte 29 de desembre de 2007.

19.30h: Xerrada antirepressiva, al Casal de Cultura (S’Escorxador)

Martí Majoral, membre d'Alerta Solidària

Enric Stern, jove gironí encausat per la crema de fotos del rei espanyol.

Saïda Saddouki i Toni Mestre, vexats per la policia espanyola per parlar català.

21h, al Bar Can Baleto:
Sopar popular, 6eu.
Concert: Jaume Reus i Gonelles Morts.
Recital de poesia: Pau Vadell i Maria Glòria Julià.

La Diada a Ciutat:

Divendres, 28 de Desembre. Can Alcover, C/Sant Alonso, n24. Ciutat de Mallorca.

17.30h Xerrada sobre l'autodeterminació a càrrec de:

Tomeu Martí, activista cultural i periodista.

Aquil·les Rubio, membre de la mesa nacional d'Endavant

Llorenç Buades, sindicalista de la CGT

Diumenge 30 de desembre. Can Alcover, C/Sant Alonso, n24. Ciutat de Mallorca.

12h: Xerrada: La repressió als Països Catalans,

Martí Majoral, membre d'Alerta Solidària

Enric Stern, jove gironí encausat per la crema de fotos del rei espanyol.

14h: Dinar popular, vegetarià i majoritàriament ecològic. 6eu

16h: Concert amb Mascarpone

18h: MANIFESTACIÓ: “El jovent construïm els Països Catalans, la lluita és l’únic camí”

 

Per saber-ne més:

Som una nació, tenim dret a decidir. 31-D, diada de Mallorca - Plataforma 31-D 

La Diada de Mallorca omplirà Mallorca d’actes reivindicatius - Tribuna Mallorca

Maulets presenta la Diada de Mallorca a Barcelona - Llibertat.cat

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid