Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Centenars de persones recorden les Normes de Castelló

75 anys Normes de CastellóDiversos centenars de persones participaren durant el passat cap de setmana de les activitats previstes a la capital de la Plana per a recordar els 75 anys de la signatura de les Normes de Castelló. Maulets, com ve sent habitual, realitzà una setmana per la llengua que es clogué amb la Manifestació Nacional rere la pancarta "Pel Valencià, pren la paraula".

23/12/2007 12:23 Cultura

 

Així doncs, durant la setmana prèvia al 15 de desembre, es realitzaren diferents xerrades al voltant de la llengua. Una conferència sobre les Normes de Castelló i una taula rodona sobre la situació de les llengües minoritzades dins l'Estat espanyol foren els actes més rellevants. Vicent Pitarch, membre de l’Institut d'Estudis Catalans (IEC) i professor de la Universitat Jaume I de Castelló, per una banda, i membres de l’Associaçom Galega da Língua (AGAL) i d’ Euskal Herrian Euskaraz foren els  ponents de les diferents sessions.

Manifestació Castelló de la PlanaLa manifestació, amenitzada per una colla de dolçainers, tingué lloc el passat dissabte dia 15, i s'inicia de vesprada des de la Farola fins al carrer Cavallers, on es troba la casa Matutano,  edifici on es signaren les Normes de Castelló l'any 1932. Allà es realitzà l'acte polític final on es feu una crida a la lluita en en defensa de la llengua. Posteriorment, i a la població de Vila-real, es tancà la jornada amb un concert on actuaren diferents grups locals.


Per saber-ne més:

75è aniversari de les Normes de Castelló - Llibertat.cat

 
 
La Diada de les Normes de Castellò: un punt de referència en defensa de llengua. Llibertat.cat

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid