Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moció de solidaritat per la crema de fotos del rei des del Compromís per Ripollet

27.10.07 El Compromís per Ripollet va aprovar durant el Ple de l’ajuntament d’aquesta localitat una moció demanant que s’arxivin les causes judicials per la crema dels retrats del rei. La candidatura popular va aconseguir introduir aquesta moció en defensa de la llibertat d’expressió i contra la persecució política amb el suport de CiU i l’abstenció del PSC-PSOE. Fa poques setmanes Ripollet va ser la primera localitat que va aprovar una declaració institucional en record de Lluís M. Xirinacs.

 

27/10/2007 20:21 Política

La moció solidària amb els independentistes represaliats per les cremes de retrats del rei va ser presentada pel Compromís per Ripollet el dia 25 d’aquesta setmana. Va comptar amb el suport dels 5 regidors d’aquesta candidatura popular i amb els 3 regidor amb què compta CiU al poble, i d’altra banda amb l’abstenció dels 9 electes del PSC-PSOE i els vots negatius dels 4 regidors del PP.

Moció del 25 d’octubre aprovada a Ripollet

Les recents detencions de ciutadans acusats “d’ofendre al rei” per la crema de les seves fotos, ha sacsejats moltes consciències, i ha desplegat un moviment de solidaritat vers els acusats arreu dels Països Catalans. No és la primera vegada que al Vallès alguns ciutadans han patit repressió per  expressar les seves opinions antimonàrquiques o republicanes.

Entenem que l’actuació policial i judicial és un atemptat contra la llibertat d’expressió i contra els drets civils dels ciutadans reconeguts per la llei.  Cremar una foto no és cap delicte, ni tampoc ho és expressar les idees antimonàrquiques o republicanes.

Per tot plegat el grup municipal del   COP- Compromís per Ripollet - CAV presenta al Ple de l’Ajuntament de Ripollet la següent MOCIÓ:


1. Demanar a l’Audiència Nacional de Madrid l’arxiu de la causa contra els ciutadans acusats d’injúries al rei per la crema de la seva foto, tot entenent que l’actuació judicial suposa no respectar la llibertat d’expressió de la ciutadania.

2. Expressar la nostra solidaritat vers els ciutadans acusats per l’Audiència Nacional.


3. Traslladar aquests acords a l’Audiència Nacional de Madrid, al Ministerio del Interior, i al Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya.


Recordem que Ripollet va ser la primera població catalana que va aprovar una resolució institucional en record de la figura de Lluís M. Xirinacs després de la seva mort a finals d’agost. La Junta de Portanveus d’aquesta localitat va aprovar el dia 3 de setembre una declaració institucional en record de Xirinacs aprovada per tots els grups polítics (fet que va generar algunes tensions al si del PP català pel suport local d’aquest grup a aquesta resolució).  Declaració que retia un homenatge implícit a un Xirinacs defensor de les llibertats nacionals del Països Catalans, amb el pensament d'aconseguir un home i una dona lliures, crítics i compromesos amb els pobles oprimits. El nostre país es queda sense la figura del pensador obstinat que s'encaparra a recordar-nos d'on venim i cap a on anàvem.

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid