Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Ple de Badalona aprova que Badalona tingui un carrer amb el nom de Lluís Maria Xirinacs

31.10.07 Ahir al vespre, el Ple Municipal va aprovar finalment la moció que la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de Badalona va presentar el passat ple de setembre. Amb els vots a favor de PSC-PSOE, CiU, ICV-EUiA i ERC, i amb el vot en contra del PP, l'escrit, que destaca la figura incansable de l'ex-senador i la seva relació amb la nostra ciutat, recomana a la Comissió de Nomenclator la dedicatòria del nom d'un carrer, una plaça o una avinguda a Lluís Maria Xirinacs i Damians.

31/10/2007 09:14 Política
Tot i que la majoria dels representants dels grups municipals han dirigit paraules d'elogi cap a la figura del lluitador antifranquista, pacifista i independentista, el PP, en la seva línia política de crispació, ha intentat desprestigiar la seva figura. En la rèplica, el representant de la CUP ha destacat que el fet de comptar amb un carrer, plaça o avinguda amb el nom de l'independentista i lluitador incansable per la llibertat i la pau que va ser en Lluís Maria Xirinacs és un acte de dignitat per la ciutat. A més, ha destacat que no era cap sorpresa que un grup que no ha estat capaç de condemnar el cop d'estat que va enderrocar un govern democràtic i legítim com va ser el de la Segona República espanyola votés en contra d'aquesta moció.
 
La CUP de Badalona satisfesta d'aquest reconeixement cap a la figura de l'ex-senador. Tot i això, una vegada més,  insisteix en denunciar el fet que sols els partits polítics amb representació poden presentar mocions i que tota entitat o organització ho ha de fer a través d'aquests. 
 
 
MOCIÓ
El passat 11 d’agost va ser trobat a Ogassa (Ripollès) el cadàver de l’ex-senador Lluís Maria Xirinacs.

Durant la dictadura i els primers anys de la transició va ser una de les cares públiques de la lluita antifranquista fruit de la seva participació en diverses accions contra el règim: la seva participació a la “Caputxinada” l’any 1966, la creació i participació a l’Assemblea de Catalunya, les diferents detencions, les vagues de fam per l’amnistia o la plantada davant de la Presó Model de Barcelona són clars exemples. La seva defensa de la no-violència el va fer incòmode pel règim franquista i un referent per la societat, que el va seguir fent grans manifestacions. Aquesta lluita per l’amnistia també va ser portada pel mateix Xirinacs a aquesta mateixa Plaça (lloc de sortida i d’arribada de la manifestació).

Però la seva lluita no es limitava només a l’antifranquisme. No només no va legitimar la transició, sinó que sempre va defensar el dret que tenim els Països Catalans a ser lliures. És per això que durant tots aquests anys va ser callat, ja que ara s’havia convertit en una persona incòmode.

Donada la importància de la seva figura tant en la lluita antifranquista i per l’alliberament nacional dels Països Catalans, com per la seva relació amb la nostra ciutat, es proposa al Ple de l’Ajuntament de Badalona que dediqui el nom d’un carrer a l’ex-senador Lluís Maria Xirinacs.
 

Badalona, 25 de setembre de 2007 
Rànquings
  1. Fem pinya -tothom, tothom i tothom- amb l'ANC !!
  2. Ha mort l'Encarna Jordan, veterana independentista
  3. Comunicat de la CACG en relació a la manifestació d'ahir a Lloret de Mar
  4. Esther Lucea: "...experimentem una mena de sensació profètica malastruga, com si els nostres germans del nord exercissin de viatgers del temps per advertir-nos de quin pot ser el futur de la llengua catalana"
  5. La CACG es manifesta a Lloret contra la presència dels Borbons i l'entrega dels premis Princesa de Girona
  6. Escola de Formació Toni Villaescusa (1984-2024)
  7. 7 diputats de formacions independentistes de Còrcega, Polinèsia, Bretanya, Nova Caledònia i Euskal Herria al Parlament francès
  8. “Sense independència Catalunya no té projecte de futur possible”
  9. La CACG crida a participar a la manifestació del dia 10 a Lloret de Mar des de l'indret on es reuniran els Borbons
  10. Edicions del 1979 anuncia "Diccionari del fet i la qüestió nacionals" de Ferran Lopescu
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid