Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Presentacions de la reedició d'"Anarquisme i alliberament nacional"

4.08.07 L’Editorial Virus i el col·lectiu de l'independentisme llibertari Negres Tempestes han tret al carrer la reedició del llibre Anarquisme i alliberament nacional, publicat fa més de vint anys per l'editorial El Llamp i que està sent presentat aquests darrers dies a diferents indrets dels Països Catalans.

04/08/2007 14:07 Política

La reedició d' Anarquisme i alliberament nacional compta amb un pròleg introductori del col.lectiu editor i d'un epíleg de Jordi Martí Font sobre l'evolució del corrent anarquista dins del moviment d'alliberament nacional català. Martí Font, membre de la CGT i activista independentista, explica què ha passat als Països Catalans des d’aleshores fins ara en l’àmbit anarcoindependentista.

Anarquisme i alliberament nacional és un treball col·lectiu signat per Ricard de Vargas-Golarons, Joan A. Montesinos, Josep M. Canela, Joan Casares, Joan Palomas i Enric Cabra, que va aparèxier gràcies a l'editorial EL Llamp ara fa vint anys i que era l'única referència bibliogràfica existent sobre aquest corrent de l'independentisme català. Tal i com indica el text que acompanya la portada apareix aquest llibre llargament esperat per molts. La seva tesi central: l’alliberament nacional és un aspecte ineludible d’una formulació llibertària global. La prèvia independència total de les unitats més petites –Països Catalans, comarca, municipi, individu- és la base d’un federalisme anarquista de baix a dalt. El llibre s’organitza al voltant d’un cos central de deu capítols i de l'una introducció que situa el context històric d'aquesta reedició,  als quals el segueixen uns Annexos i la reproducció gràfica de diversos documents de l'època.

A la introducció al llibre s'explica que l’obra és el resultat d’una recerca de camins en els moviments radicals catalans que arrenca el 1979, com a conseqüència de la crisi del moviment llibertari i de la CNT més específicament, atrapats a les dinàmiques de l'estatalisme i afectats pels paranys de la Reforma política. Aquesta recerca els havia portat a quatre anys de debats i de passar a l’acció a partir de portar els seus plantejaments en clau nacional catalana als moviments ecologistes i antirepressius. Els autors exposen diverses afirmacions interessants pel seu antidogmatisme i per la crítica a les fòrmules d'organització clàssiques: Aquesta planes, aquests fulls, no pretenen ser doctrina, ni veritat única, sinó que és la nostra realitat momentània i subjectiva sotmesa a la discussió (...) El treball no fineix aquí i s’allarga fins la lluita i la revolució.

 

Aquesta reedició Anarquisme i alliberament nacional està sent presentada a diferents casals i ateneus dels Països Catalans. Aquest 6 d'agost serà presentat a Palma, en un acte convocat per  Maulets de Mallorca.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid