Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Grup de Suport amb el jove de Torà exigeix el reconeixement de les tortures

3.07.07 Tot i la sentència del judici dels joves de Torà, el Grup de Suport a Jordi Vilaseca ha emès un comunicat on s'assenyala que aquí no s’acaba el cas i que continuarà exigint que es reconeguin i es jutgin les tortures patides per en Jordi a mans dels Mossos d’Esquadra. "Ara que ja tenen un culpable potser seria hora que fessin un pas per investigar les tortures".

03/07/2007 09:38 Política
Després d’aquests quatre anys i tres mesos de procés judicial, el Grup de Suport  considera que la fiscalia de l’estat ha anat retirant els principals càrrecs que se l’imputaven. És per això que manifesta que la vista davant la Secció Segona del Penal de l’Audiència Nacional va esdevenir una litúrgia pròpia del despotisme il·lustrat. Textualtment "Una farsa teatral amb la única intenció d’humiliar a la persona que vol evitar el seu ingrés a presó. Judici, en el que, finalment, el jove de Torà i els altres dos imputats van ser condemnats a 1 any i 6 mesos per tinença d’aparell incendiaris i 6 mesos per danys continuats i una pena multa de 1200 euros (3 mesos per valor de 400 euros al mes). Amb aquesta condemna, en Jordi no haurà d’ingressar a la presó."
 
Davant d'aquests fets. el Grup de Suport manifesta que la sentència de culpabilitat ja va ser dictada prèviament, en el moment de la detenció del Jordi, de les tortures, del setge policial i de la por a que va ser sotmesa la vila de Torà i altres poblacions properes l’abril del 2003.
 
També afegeix què una part de la condemna, no de la publicada, no de la del judici, sinó l’altra, "ja fa temps que l’estem pagant,en Jordi i la seva família amb quatre anys d’un desenllaç que mai arribava i sobre el qual planava trencar novament les seves vides per un possible retorn a la presó. I també amb la desmobilització de nombroses potencialitats de transformació social, creació popular i autoorganització que han estat segades d’arrel durant aquests anys a la comarca i a nombrosos indrets de Ponent."
 
Aleshores és evident, segons el Grup de suport que el judici ha estat el final d’una ofensiva criminalitzadora que es va iniciar amb l’espectacle vergonyós de llums de sirena per arreu, setges policials, tortures i paraules colpidores com tinença d’explosius o terroristes i que han volgut enterrar en un silenci igual de vergonyós. I Continua pensant que l’Audiència Nacional, amb la complicitat de les institucions catalanes i de tots els partits polítics de l’arc parlamentari continua practicant el primer tret i després pregunto, orquestrant muntatges repressius carregats de brutalitat i grandiloqüència democràtica, que després es van desinflant, un cop el mal ja està fet. 
 
Finalment s'agraix el suport rebut, i especialment de la gent que els va acollir a Madrid. "I com no, de la gent que ha estat aquí, durant aquests més de quatre anys, i estarà, perquè si cal anirem fins a Estrasburg."
 
 
Per saber-ne més:
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid