Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El Col·lectiu de Lesbianes i Gais de la Safor denuncia les agressions homòfobes a Gandia

13.07.07 Carlos Carrillo, Secretari d'organització i Mercedes Alcudia Secretaria del Col·lectiu de Lesbianes i Gais de la Safor (CLGS),van denunciar ahir, en roda de premsa al Casal de la Diversitat, tot un seguit d'agressions homòfobes ocorregudes en les darreres tres setmanes a Gandia. Segons va explicar Carrillo, el primer dels atacs es va produir davant el casal de l'Associació, quan un dels seus membres es trobava en la porta esperant a més companys.

 

13/07/2007 01:34 Política
En aquest moment, segons relata, un individu va propinar puntades a aquesta persona mentre li insultava amb apel·latius com "marieta o escòria". L'episodi va concloure amb el corresponent part de lesions i la denúncia a la policia.
 
Seguidament, el 30 de juny, dia en el qual a Madrid se celebrava la Europride, va haver altre incident en el qual cinc individus van agredir amb puntades i cops de puny a una persona que es trobava en la porta d'un local d'ambient, després de rociar-li els ulls amb un spray urticant. A més, aquest mateix dia va haver altra agressió que l'atacat no va voler denunciar.
 
Finalment, el 6 de juliol passat dos individus amb el cap rapat i amb tatuatges, van començar a insultar a un grup de persones que es trobaven en la terrassa d'un pub de la platja de Gandia, entonant proclames feixistes i insults hómofobos contra ells. Després d'intentar entrar al pub, van començar a propinar puntades i cops de puny i llançar ampolles de vidre, que "encara sort que no van arribar a donar a ningú".
 
L'incident va acabar amb l'arribada dels atestats. Davant aquesta situació, CLGS ha decidit denunciar públicament aquests atacs que "sembla mentida que continuïn produint-se en una societat com la nostra", assenyala Carrillo.
 
Així mateix, els responsables de l'Associació van mantiner ahir al matí una reunió amb el regidor de Seguretat Ciutadana Vicente Mascarell i amb el cap de policia, davant alguna cosa "que no pot ser considerat un fet aïllat" i que cal posar mitjos perquè no torne a succeir. El regidor va manifestar la seva repulsa a aquests actes i va prometre una major vigilància per evitar aquests successos.

Des del CLGS es va anunciar que a partir de setembre començarà una campanya destinada als centres d'ensenyament amb l'objectiu de conscienciar als més petits de la importància de valors com la igualtat i el respecte.
 
Així mateix, la pròxima Gandia Beach Pride, a més d'un esdeveniment festiu, serà l'escenari on reivindicar la fi d'atacs hómofobos com els soferts aquestes setmanes i on reclamar una autèntica igualtat i respecte pel col·lectiu de gais i lesbianes.
 
Miquel Aleixit, un dels agredits divendres passat i president del Consell dels Joves de Gandia, relata els fets en el seu bloc.
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid