Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa de la zona húmida de Ses Fontanelles

20.06.07 L'Assemblea de Palma de Maulets ha repartit cartells en contra del projecte aprovat recentment al la zona húmida de Ses Fontanelles. Des de Maulets es considera molt sospitós i greu que Catalina Cirer, tres dies després de perdre la majoria absoluta a les eleccions a Cort, doni llum verda al projecte i aleshores es pregunten, quins interessos s'hi amaguen darrera? Hi ha cap relació respecte la promotora del projecte, Riofisa S.A?

20/06/2007 15:32 Política
És per això que Maulets demana al consistori retiri a llicència que permet realitzar el projecte. Fins que això no es produeixi, animam a tothom a participar dels diferents actes que es produeixin en defensa de Ses Fontanelles

Aquesta acció de Maulets se situa en el marc de la campanya nacional de l'organitazció juvenil contra la destrucció del territori, l'especulació urbanística i per un habitatge digne.
 
Ses Fontanelles
La zona humida de Ses Fontanelles es situa entre els nuclis urbans de Can Pastilla i s’Arenal, al litoral del municipi de Palma (Mallorca). És el més gran aiguamoll que existeix a la badia de Palma, i compta actualment amb 32’5 hectàrees. Ses Fontanelles són el que resta de la que fou la més gran zona humida de Mallorca, Es Prat, que fou dessecada a partir del segle XIX. Les darreres dècades a més a més la zona ha patit l’abocament incontrolat d’enderrocs, que han reduït l’extensió de la zona humida fins a la seva superfície actual.

La importància ecològica de Ses Fontanelles és destacable: la llista d’espècies d’aus observables a la zona és extensa, alberga diferents hàbitats naturals d’importància comunitària i és l’única localitat del món on viu en estat silvestre una espècie vegetal: el Limonium barceloi. A tot això hem de sumar la importància genèrica que tenen les zones humides a la Mediterrània, i a les Illes Balears en particular.

En aquests moments l’Ajuntament de Palma està a punt d’aprovar un projecte d’urbanització que afecta Ses Fontanelles, amb el qual es pretén construir un complex comercial i d’oci. Una àrea important de la zona humida quedarà sepultada per un vial de 25 metres d’amplada i per part del complex urbanístic. La resta de zona humida és evident que serà afectada indirectament i patirà un procés de degradació dels seus valors naturals. 
 
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid