Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Les Candidatures Alternatives del Vallès entren al Consell Comarcal

                                 28.05.07 10024Una nova veu ha irrumput al Consell Comarcal del Vallès Occ. Amb 13.471 vots i 13 regidors de vuit localitats del Vallès Occidental, les Canditdatures Alternatives del Vallès (CAV) han aconseguit un conseller comarcal. Aquesta coalició agrupa vuit candidatures alternatives i locals del Vallès que per primera vegada han decidit concórrer a les eleccions municipals compartint un mateix projecte.

29/05/2007 00:51 Política

Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR), Alternativa d'Esquerres per Badia (AEB), Compromís per Ripollet (CpR), Candidatura d'Unitat Popular de Sant Cugat (CUP), Candidatura d'Unitat Popular de Terrasa (CUP), Entesa per Sabadell (ES), Esquerra Alternativa de Barberà (EAB) i Participació Activa i Social de Cerdanyola (PAS) s'han marcat com a objectius, amb aquest espai al consell comarcal,  que els seus plantejaments polítics obtinguin major ressò i una major incidència. La defensa del territori i de l'entorn natural, la participació ciutadana, la defensa dels serveis públics o la mobilitat són les principals prioritats per les quals aposten en comú totes aquestes candidatures que sumen les CAV. D'altra banda, les CAV consideren que el fet de tenir accés a aquest organisme supralocal els aportarà diferents informacions poc accessibles des de l'àmbit local, que permetrà destapar casos de corrupció política i urbanística, agressions territorials o plantejament de retallades de serveis, drets o llibertats dels habitants de la comarca.


L'entrada de les CAV al Consell Comarcal ha irrumput en l'habitual oasi del Vallès Occidental, on partits com el PSC-PSOE o CiU s'han perpetuat a les seves localitat de manera caciquil. La suma de les candidatures de les CAV han obtingut 13.471  vots (4,38%), 13 regidors i un càrrec electe al Consell Comarcal. Un fet novedós que trenca amb l'hegemonia dels grans partits d'ordre. Les CAV, igualment, consideren que aquest fet els facilitarà la coordinació d'esforços per tal d'elaborar i oferir propostes alternatives al model territorial, polític, social, urbanístic i cultural que s'imposa a la comarca, així com el fet de poder transmetre a la població la informació d'una administració tan opaca.

Els resultats electorals per aquestes Municipals ha estat més que satisfactori per als col.lectius membres de les CAV. Malgrat que en el cas de Cerdanyola del Vallès el PAS (Participació Activa i Social) les eleccions en aquesta localitat han desposseït aquest col.lectiu del càrrec electe amb què comptava l'anterior legislatura per pocs vots, a la resta de candidatures que formen part de les CAV han augmentat els seus votants. En el cas de Ripollet el CpR (Compromís pe Ripollet) han obtingut 5 regidors en unes eleccions que han deixat sense regidors els partits de l'esquerra moderada tradicional (IC-V, ERC i EUiA), per la qual cosa el CpR ha restat a aquesta població com a única força d'esquerres front el PSC-PSOE, CiU i PP. En el cas de les CUP de Sant Cugat i Terrassa, tot i no haver obtingut regidors, han doblat considerablement els seus votants en relació a les anteriors municipals.


Segons han expressat els portaveus de les CAV les diverses candidatures mantindran un la seva autonomia local, però faran un pas més en el compromís conjunt amb el Vallès amb una coordinació i una assemblea comarcal que faran d'enllaç entre les assemblees locals i el portaveu al Consell Comarcal. Aquest model organitzatiu inclou també que les persones que ocupin càrrecs estaran subjectes a les decisions de l'assemblea, no rebran cap sou i els ocuparan per un temps limitat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Resultats electorals de les CAV 

Sabadell (Entesa):5.968 vots (8,15%) 2 regidors

Ripollet (Compromís per Ripollet): 2.241 vots (18,55%) 5 regidors

Rubí (Alternativa Ciutadana de Rubí): 1452 vots (6,24%) 2 regidors

Cerdanyola del Vallès (Participació Activa i Social): 986 vots (4,31%)

Barberà del Vallès (Esquerra Alternativa de Barberà): 130 vots (1,20%)

Badia del Vallès (Alternatives d'Esquerra per Badia): 940 vot (19,58%) 2 regidors

Sant Cugat del Vallès (CUP): 895 vots (3,02%)

Terrassa (CUP): 859 vots (1,31%)

Castellar del Vallès (L'AltraVeu): 777 vots (8,80%) 2 regidors


 

Vuit són les poblacions que apleguen aquestes candidatures:

 

Alternativa Ciutadana de Rubí (AC-Rubí)

Alternativa d'Esquerres de Badia (AEB-Badia)

Compromís per Ripollet (CpR- Ripollet),

Entesa per Sabadell (ES-Sabadel),

Esquerra Alternativa de Barberà (EAB-Barberà)

Participació Activa i Social de Cerdanyola del Vallès (PAS Cerdanyola)

Candidatura d'Unitat Popular de Sant Cugat del Vallès (CUP de Sant Cugat del Vallès)

Candidatura d'Unitat Popular de Terrassat (CUP de Terrassa)

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid