Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1794 Edictes del capità general de València per combatre el bandolerismei la mendicitat no autoritzada

 1794 Edictes del capità general de València per combatre el bandolerismei la mendicitat no autoritzada

01/08/1794 Tal dia com avui

 El   1794,  dos  edictes  del capità  general  de   València  de   l’1  d’agost  prohibeixen  la  mendicitat no  autoritzada i  ordenen la   persecució  des  saltejadors  de   camins,  lliurant-los  a  la   Sala  del  Crim,  així  com  del s nombrosos   desertors  de  l’exercit. El   mateix  any  una crida   encarrega  als  cossos  de  Voluntaris  Honrats  aquesta feina.  El   problema  s’agreujarà  al   final  de   segle:  el   23  de   desembre  de   1796,  el  Consell  de  Castella  apressava  la   Sala  d l   Crim  de   València  en  l’exacte  compliment  de   les  ordres  rebudes,  i  el  1799 “les  presons  valencianes  eren  tan  plenes  de   bandolers  presos  per   les  partides  de  Voluntaris,  que   el  capita  general  va  escriure  al  Consell  de   Castella. demanant   fons  per   a  la   seua  manutenció,  ja   que  deia:  “siendo  mucho  su  número,  y  no  tener  con  que  sostenerlos en  la  prisión  se ve  en  la  necesidad  de  ponerlos  en  líbertad”.  L’any 1801  representa  la   culminació  del  procés  larvat  a  la   darreria  del Set-cents: màxim  dels  preus,  màxim  de  les  execucions,  augment  de la  desocupació obrera,  revolta  urbana   i  jacquerie  camperola. 

Bandolerisme i delinqüència a les acaballes de l'Antic Règim (País Valencià 1759-1843)

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid