Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Campanya en commemoració de la desfeta d’Almansa

12.04.07 Recentment s’ha donat a conèixer el manifest de la campanya independentista “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència”, promoguda per les organitzacions Endavant (OSAN), Maulets, el jovent independentista i revolucionari i la Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista (CAJEI) amb el suport d’organitzacions sectorials.

12/04/2007 01:33 Política

En aquest manifest, s’apunta que enguany viurem un aniversari “que no pot passar desapercebut” i criden a persones, col·lectius i ateneus a adherir-s’hi i a la participació en aquesta fins al 2015, data en la qual va caure Mallorca davant de les tropes filipistes. Des d’aquesta campanya, es vol “evidenciar les fermes conviccions de lluita del nostre poble per alliberar-se, tal i com s’ha demostrat en els tres segles de resistència”.

Conseqüentment, des d’aquesta campanya es preveuen diferents mobilitzacions. Manifestacions a Barcelona per la diada de Sant Jordi, un Aplec Nacional a la manxega població d’Almansa el dissabte 28 d’abril i una jornada de lluita convocada per al 25 d’abril, dia exacte en que es produí la desfeta militar en aquesta batalla tres-cents anys enrere. Caldrà estar atents i atentes, doncs, a les novetats.

Més enllà, s’ha editat un vídeo amb la popular cançó 2 i 15 del grup Al Tall per tal de començar a escalfar motors davant d’aquestes dates, així com de la tradicional manifestació del cap i casal del País Valencià prevista per al proper 5 de maig, que commemora la desfeta d’Almansa davant de les tropes borbòniques i que suposà el principi de la fi de les llibertats catalanes sota administració espanyola.

Altres iniciatives
Paral·lelament, des de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida (IEVA) s’ha llençat la campanya Ací estem per commemorar la pèrdua dels furs arran de la derrota, i proposen que a les dotze de la nit del 24 al 25 d’abril totes les persones i col·lectius que ho desitgin encenguin una llum elèctrica en un lloc ben visible, tot emulant les antigues alimares. Dins dels suports rebuts, destaca l’aportació del grup Obrint Pas, que ha cedit un tall d’una de les seves darreres i flamants cançons, titulada “300 anys” i que gira al voltant d’aquesta qüestió.

 

Per saber-ne més

En marxa la campanya “300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència“. l’Accent

1702-2007, 300 anys de resistència. Oprimides i opressors als Països catalans

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid