Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1977 Crim d'Atocha a Madrid: cinc advocats laboralistes són assassinats per feixistes

1977 Crim d'Atocha a Madrid: cinc advocats laboralistes són assassinats per feixistes

24/01/1977 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1977 es va produir el Crim d'Atocha a Madrid: cinc advocats laboralistes van ser assassinats per membres d'un grup ultradretà.

Uns individus de l'autoanomenat comando 'Roberto Hugo Sosa' de l'Alianza Apostólica Anticomunista (Triple A) va entrar en un despatx d'advocats especialistes en dret laboral de Comissions Obreres (CCOO) i militants del Partit Comunista d'Espanya (PCE), encara il·legal a Espanya, situat en el número 55 del carrer d'Atocha, i van disparar contra les persones que hi havia al despatx.

Van matar cinc persones i deixaren quatre ferits. El diari italià Il Messaggero va indicar el març de 1984 que neofeixistes italians havien participat en la matança.

Això va ser provat el 1990, quan un informe oficial italià relatava que Carlo Cicuttini, un neofeixista italià pròxim a l'organització Gladio (una xarxa clandestina anticomunista dirigida per l'OTAN), havia participat en la matança. Cicuttini havia escapat a Espanya on adoptà la nacionalitat espanyola, després de l'atemptat de Peteano de 1972, fet amb Vincenzo Vinciguerra.

Font: Viquipèdia

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid