Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1995 El Congrés espanyol aprova el nou Codi Penal

1995 El Congrés espanyol aprova el nou Codi Penal, també amb el vot favorable de Pilar Rahola per ERC

08/11/1995 Tal dia com avui

El Congrés dels Diputats aprovava en aquesta data el nou Codi Penal amb el vot a favor de quasi tots els grups parlamentaris a excepció del Partit Popular, que s'hi va abstenir. El nou Codi Penal substituïa el del 1848, que només havia sofert modificacions parcials, i entrava en vigor al cap de sis mesos de la seva publicació íntegra al 'Boletín Oficial del Estado'. El vot favorable d'ERC va anar a càrrec de la diputada Pilar Rahola.

 El nou codi penal espanyol continuava criminalitzant el lliure avortament, l'ocupació d'habitatges buits, els delictes polítics classificats com "sedició" i "rebel.lia" o les formes de crítiques contra la figura del rei (que es va aplicar el 2007 contra els independentistes acusats de cremar fotografies dels borbons).

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid