Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1967 Ernesto "Che" Guevara i altres guerrillers són capturats a Bolívia

1967 Ernesto "Che" Guevara i altres guerrillers són capturats a la selva boliviana

08/10/1967 Tal dia com avui

El 1965 Ernesto "Che" Guevara sorprengué el món amb la renúncia als seus càrrecs governamentals a Cuba, per dirigir la lluita revolucionària del Congo. Després d'aquesta experiència, es dedicà a la lluita guerrillera a diversos països americans i, finalment, a Bolívia (1966).

El Che va ser apturat el 8 d'octubre de 1967 per l'exercit bolivià, amb la col·laboració de la CIA, i fou assassinat el dia 9. El 1997 les seves despulles, descobertes el 1995, foren soterrades a Cuba amb els màxims honors.

Ernesto "Che" Guevara va esdevenir un mite, i un referent revolucionari per a joves a moltes persones d'arreu del món. També ha estat objecte del tema de moltes cançons com Hasta siempre comandante Che Guevara de Carlos Puebla i versionada per Boikot, o Canción del elegido de Silvio Rodríguez.

Per saber-ne més:

Che Guevara (Wiquipèdia)

Muerte del Che Guevara | Museo de Prensa

Patria o Muerte - Che Guevara 1964

40ª ANIVERSARIO MUERTE DEL CHE GUEVARA

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid