Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1714 Els defensors de la ciutat de Barcelona rebutgen l'oferta de rendició

1714 Els defensors de la ciutat de Barcelona rebutgen l'oferta de rendició

03/09/1714 Tal dia com avui

El 3 de setembre, a punt de l’assalt final contra Barcelona, el duc de Berwick demanà la rendició de la ciutat, petició que fou rebutjada de ple pels seus defensors. Així doncs, l’11 de setembre de 1714, el duc de Berwick donà l’ordre d’assalt total. A la matinada les forces d'ocupació borbòniques llençaren un gran atac sobre la muralla de llevant mentre les andanades de l’artilleria feia estralls entre els defensors.

El poble de Barcelona, assetjat, es disposà a defensar a la desesperada a les ordres del general Villarroel i del conseller en cap Rafel de Casanova. Els canons no paraven de tronar, i les bombes queien per tot arreu. Tots els campanars de ciutat van tocar sense parar en un gran retruny. Les tropes borbòniques atacaren per dos sectors que s’estenien des del baluard del Portal Nou, fins al costat de les Reials Drassanes. La desproporció de forces va ser grandiosa, d’un a cinc a favor dels assaltants, però tot i així, els defensors plantaren cara heroicament en defensa dels drets i les llibertats de Catalunya.

Per saber-ne més:

Setge de Barcelona (Wiquipèdia)

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid