Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lliurament de símbols falangistes a l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès

8.12.06 L’Assemblea de Joves de Sant Cugat (Vallès Occidental) van lliurar, dimecres passat, el símbols falangistes del poble a l'Ajuntament perquè en faci el que cregui convenient. Per aquest motiu, aquesta Assemblea ens ha fet arribar un comunicat on es remarca que després de 28 anys de democràcia espanyola,  els joves han hagut de retirar aquests símbols. Amb aquesta acció, han volgut  mostrar el seu rebuig a la Constitució, i amb ella l’arribada de la suposada democràcia.

08/12/2006 02:18 Política

Per aquesta organització la democràcia va arribar de les mans del dictador, que va nomenar el rei, actual cap de l’estat, i que va heretar institucions, dirigents i en alguns casos maneres d’actuar. I a més, ha permès que molts personatges amb responsabilitats dins del règim franquista segueixin ocupant llocs importants, no només al sector privat sinó també a l’administració, gràcies al pacte d’oblit que es va fer i la renúncia de les forces polítiques, que van acceptar la monarquia imposada i no criticar l’status quo per tal d’evitar mals majors.

Lliurament de plaques falangistes a l'Ajuntament Sant Cugat Un sistema de "llibertats i drets" ha permes, continua dient el comunicat, que en 28 anys de democràcia, més de 1000 independentistes hagin estat detinguts, alguns per actes com portar una pancarta amb el lema “autodeterminació”.

L'Assemblea conclou el seu escrit amb següents termes: "L’oblit i la renúncia han fet possible que avui en dia molts dels nostres pobles i viles conservin encara nombrosos símbols del règim franquista. Al nostre poble, tot i que els carrers han estat rebatejats, encara quedavenplaques de l’antic Ministerio de Vivienda amb el símbol falangista".

 

Per saber-ne més:

L'Esquerra Independentista es mobilitza contra la Constitució al sud de l'Albera 

La CUP de Terrassa demana la retirada de la simbologia franquista
 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid