Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1869 La Diputació de Barcelona aprova una proposta d'abolició de les quintes

1869 La Diputació de Barcelona aprova una proposta per demanar d'abolició de les quintes a les Corts espanyoles
 

05/03/1869 Tal dia com avui

El 5 de març de 1869: la Diputació de Barcelona aprova la proposta de Tomás i Salvany i Baldomer Lostau de demanar a les Corts espanyoles l’abolició de les quintes.
 
En un document, s’hi fa notar que el poble català, reiteradament, s'ha manifestat en contra del sistema de reclutament les quintes per a l'exèrcit. Els signats del document manifestaven que: Imponents reunions públiques, escrits raonats i detingudes discussions han estat fins ara els mitjans de què s’ha valgut aquesta província, en gairebé totes les localitats que comprèn, per a revelar que persisteix en el propòsit de no tolerar impassible que li arrabassin d'una manera violenta la flor de la seva joventut, privant de braços útils els seus camps i tallers.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid