Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1712 El duc d'Argyll pren possessió de Menorca

1712 El duc d'Argyll pren possessió de Menorca

09/11/1712 Tal dia com avui

Tal dia com avui de 1712 el duc d'Argyll prenia possessió de Menorca en nom de la reina britànica, d'acord amb clàusules secretes del tractat d'Utrecht, signades mesos abans en plena Guerra de Successió.

El 9 de novembre de 1712 el duc d'Argyll prenia possessió de Menorca en nom de la reina britànica, d'acord amb clàusules secretes del tractat d'Utrecht, signades mesos abans durant la Guerra de Successió.

Tractat d'Utrecht fou un tractat de pau signat a Utrecht (Països Baixos) l'11 d'abril de 1713, entre Anglaterra i Portugal, per donar fi als conflictes provocats per la Guerra de Successió espanyola. Aquest tractat no va ser acceptat per nacions de la Corona d'Aragó; així, el Principat de Catalunya va seguir lluitant fins el 1714, en què va ser derrotat per les tropes de Felip V. Aquest tractat contravenia el Jurament per les Illes, perquè atorgava Menorca a la Gran Bretanya i aquesta contravenció permetia la resistència contra Felip V de Borbó.

Per saber-ne més:

Tractat d'Utrecht (Wiquipèdia)

 

 

 

 

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid