Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
[VÍDEO II] Valoració de la CUP: "La ciutadania ha enviat un missatge a la classe política"

La CUP de Mataró, la població més gran en nombre d'habitants que aquest diumenge ha celebrat una consulta, ha comparegut a les sis de la tarda per valorar els resultats provisionals de participació en un municipi, la capital del Maresme, que ha despuntat aquest 20J.

La formació valora molt positivament l’alt índex de participació ciutadana assolit al Referèndum del 20J a la ciutat.

20/06/2010 21:00 Política

Xavier Safont-Tria, regidor de la CUP l'Ajuntament de Mataró, posa de manifest que el debat sobre la independència sí que interessa a la ciutadania, i que aquest és el camí que permetrà superar la crisi econòmica i política que vivim actualment.

Per la formació l’èxit del 20J cal atribuir-lo a l’autoorganització i, particularment, als centenars de persones que han col·laborat amb la plataforma Mataró Decideix. L’esforç dels voluntaris i voluntàries, la implicació de desenes d’entitats i la resposta ciutadana han situat l’exercici de l’Autodeterminació i el debat sobre la independència dins de la normalitat democràtica.

La participació de Mataró demostra la maduresa de la ciutadania i l’existència d’un ampli suport a l’exercici del Dret d’Autodeterminació, afirma la CUP, que assenyala que a nivell municipal l’èxit és encara més rellevant, perquè el conjunt de 23.006 vots emesos (23.70%) al Referèndum ha sumat més vots que els obtinguts per PSC i PP, partits obertament contraris al dret de decidir del poble català.

Davant l’actual context de crisi econòmica, les agressions neoliberals i davant l’esgotament del cicles dels Estatuts d’Autonomia, la CUP considera que necessitem un estat propi, que caldrà construir a partir d’una majoria social com la que ja s’està configurant en el procés de consultes locals.

Els 23.006 votants del 2OJ a Mataró demostren que la independència "sí que és un tema que interessa a la ciutadania". Segona l'organització, no és estrany el resultat de Mataró, ja que es tracta d’una ciutat plural, amb un teixit associatiu plural i potent i una pluralitat de representació institucional que va des de l’espanyolisme del PP i PSC al catalanisme tradicional de CiU i Esquerra passant per l’independentisme de la CUP. És aquesta pluralitat que ha afavorit una mobilització transversal i una àmplia participació a favor de l’Autodeterminació i de l’opció de la independència. En aquest sentit, el debat i la mobilització tampoc no es poden entendre sense valorar la presència institucional de la CUP a l’Ajuntament de Mataró, que en els últims tres anys ha plantejat de forma oberta el debat sobre la independència.

La CUP emplaça la ciutadania de Mataró i d’arreu dels Països Catalans a continuar la mobilització popular iniciada el 13 de setembre de 2009 a Arenys de Munt i a seguir pressionant els representants polítics perquè aparquin l’Estatut i donin suport al procés d’autodeterminació a través de les consultes locals i, també, mitjançant la convocatòria d’un referèndum d’abast nacional, que sigui vinculant i trenqui de forma democràtica amb la legalitat espanyola.

Finalment, la CUP s’alegra que el Referèndum del 20J hagi situat la ciutat de Mataró en l’actualitat mediàtica i ho hagi fet amb uns valors positius de democràcia i participació.

{youtube}7xnlkjLi3Lw{/youtube}

Seguiment especial de la 4a onada de consultes sobre la independència

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid