Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La participació del 20J supera la de la Diagonal de Barcelona

La Coordinadora Nacional per la Independència ha comunicat que les dades de participació a les sis de la tarda eren de l'12,4% de mitjana al conjunt de municipis d'aquest 20J. Aquesta xifra, malgrat l'intent d'alguns mitjans de fer fracassar la consulta, és similar a la de l'anterior onada del 25A i ja supera la de la Diagonal.
 
El municipi amb més participació és Vallromanes, amb un 30% de participació. També destaca Sobremunt, al Lluçanès, amb un 25% o Mataró que ha obtingut més d'un 20% de participació.

20/06/2010 17:45 Política

 

Per altra banda, tal com destaca el portaveu nacional de la CUP, Marc Sallas, el vertader èxit d'aquesta consulta rau en l'èxit que ja és de per si el fet d'organitzar i celebrar consultes independentistes a l'anomenat cinturó roig de Barcelona. Municipis com Cornellà del Llobregat, Sant Boi del Llobregat o Sant Feliu, són ciutats destacades i grans feus socialistes, on fins i tot alguns ajuntaments han posat obstacles a la celebració d'aquesta consultes. El cas de Cornellà de Llobregat, amb alcalde socialista, és el més clar, perquè no es va permetre ni que es debatés la moció a l'Ajuntament. Aquest caciquisme urbà també s'ha pogut veure a Sant Feliu de Llobregat

logocupbnEl passat 30 de maig a Sabadell, Sallas va posar de manifest l'evolució que s'ha produït a l'anomenat cinturó roig de Barcelona, on representava que el debat sobre la qüestió nacional no interessava i en canvi les consultes independentistes han estat un èxit. "Sabadell n'ha estat un exemple, però també Molins de Rei en el seu moment", va puntualitzar.

Avui, la CUP ha emès un comunicat nacional on afirma que "és un bon moment per deconstruir la imatge, interessada, d’un Baix Llobregat o un Vallès espanyolistes". Davant de la situació de retallada de drets socials i nacionals, una proposta engrescadora pot ser la d’un estat català independent, conclou la formació.

La Coordinador ha informat que la jornada s'està desenvolupant sense problemes tècnics i amb total normalitat a nivell global. S'ha de lamentar un incident feixista a Mataró.

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid