Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Mataró registra el 21% de participació, símbol de "maduresa" per la CUP

La CUP de Mataró valora positivament "l'exemplaritat de la ciutadania i la normalitat" amb què està transcorrent la jornada, que a la una del migdia ja havia comptabilitzat 20.087 vots arribant a un percentatge de participació del 20,68%.

Els resultats de Mataró posen de manifest "que la ciutadania està prou madura per decidir el futur col·lectiu de la Nació catalana", assenyala, ontràriament a l’opinió expressada pels partits majoritaris al Parlament de Catalunya.

20/06/2010 15:02 Política

Per la CUP, no és cap casualitat que Mataró se situï al capdavant del procés de consultes ja que la formació disposa ja d'un regidor a l'Ajuntament gràcies a la confiança de centenars de mataronines. Des de fa tres anys, el regidor de l'organització, Xavier Safont-Tria, està posant damunt de la taula el debat sobre la independència com a  una opció política més per superar les limitacions en l’àmbit local i nacional que imposa la nostra dependència a l’Estat de les autonomies, remarca la CUP.

"La ciutadania ha començat a parlar i ha expressar que vol passar pàgina i deixar enrere el cicle dels Estatuts d’autonomia", ressalta, i reclama l’exercici del Dret d’autodeterminació per posar fi a l’ambigüitat de la resta de càrrecs i representants electes. "El nostre full de ruta és l’autodeterminació per tal d’assolir la independència dels Països Catalans", manifesta la CUP, que afegeix que la crisi econòmica requereix una resposta sobiranista: "necessitem un estat propi per a garantir les polítiques de benestar i cohesió social", exclama.

CUP de Mataró: "La consulta és una bona oportunitat per la ruptura"

La ciutat amb més població amb dret a vot, Mataró, bat tots els rècords

Seguiment especial de la 4a onada de consultes sobre la independència

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid