Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Actes del 1r de Maig arreu del país

Actes, manifestacions, concentracions... arreu dels Països Catalans per commemorar el Dia del Treballador i erigir-lo com una jornada de resistència obrera, de consciència de classe i de lluita.

Totes les organitzacions de l'Esquerra Independentista en massa dediquen aquest dia a la denúncia de l'opressió de classe.

27/04/2010 10:29 Laboral

 

Podeu enviar més convocatòries a correu@llibertat.cat i mirar els actes de tots els pobles i viles a la nostra agenda.

 

Col·lectius Juvenils del País Valencià criden a mobilitzar-se l'1 de maig

La CUP de Girona fa una crida a la mobilització aquest 1 de maig

Accions de protesta convoquen a l’1 de maig a Canals

Pintades a oficines de les ETT de Mallorca "denunciar els culpables i còmplices de la crisi"

 

 

Impulsem el treball solidari, tombem el capitalisme!

Des del Forn fem una crida a participar als actes convocats a Girona pels sindicats COS (Coordinadora Obrera Sindical), CGT (Confederació General del Treball) i IAC (Intersindical Alternativa de Catalunya).

  • Dijous, 29 d'abril, a les 19h a la Casa de Cultura: Xerrada: Una visió històrica del cooperativisme, a càrrec del col·lectiu Ciutat Invisible.
  • Divendres, 1 de maig, al Punt de Trobada de la Rambla: A les 11h, Fira del treball solidari. A les 12h, Marxa reivindicativa. A les 13h, lectura del Manifest.

 

COS

Per una proposta organitzativa, de lluita i treball sociolaboral i sindical coordinat als Països Catalans. Cap a la vaga general als Països Catalans!

Avancem cap a la VAGA GENERAL!!

Després de més de 2 anys de crisi capitalista i de falses promeses, la crisi només està servint perquè avancin brutalment els atacs econòmics, socials i laborals contra la classe treballadora, com sempre. Els diferents governs estatals i autonòmics, del PsoE i del PP (i els seus càrrecs: Camps, Barberà, Matas, Millet, Fabra, Munar, Bartomeu Muñoz, etc., exemples de corrupcions i mentides, polítiques antidemocràtiques i a costa dels nostres impostos), junt amb la CEOE, i les direccions de CCOO i UGT, ara ens diuen que la crisi l'hem d'arreglar "entre tots"; és a dir, ells es beneficien de la crisi, i les persones treballadores paguem els seus plats trencats. Davant del xantatge de la patronal, amenaçant amb tancaments i deslocalitzacions, en comptes de parar-los els peus, els governs els premien desregulant més encara el mercat laboral, i facilitant els acomiadaments, congelant salaris i augmentant la precarietat. I tot això amb el suport de les burocràcies de CCOO i UGT.

Mentrestant, a casa nostra, ja som prop d'1.700.000 persones aturades, 42 de cada 100 joves estan a l'atur, més del 60% de les persones soles majors de 65 anys estan per sota del llindar de la pobresa, més del 40% de les empreses que tanquen o fan ERO a l'estat espanyol, estan als Països Catalans, etc.

Així, els sindicats grocs, sotmesos a les subvencions i "ajudes" dels governs (al servei de la patronal), segueixen intentant desviar l'atenció, per aconseguir el més prompte possible un nou pacte "social" i una Nova Reforma Laboral, que ens vendran com el menor dels mals possibles. I tot això mentre augmenta la precarietat, la pobresa, la xenofòbia i els atacs contra els drets del jovent, les dones i les persones migrants. A canvi d'aquesta nova traïció, les burocràcies de CCOO i UGT, continuaran rebent enormes sumes de diners en forma de subvencions (per signar convenis i acords que retallen els drets de totes i tots, per acceptar tancaments i EROs, etc.)

Per tot açò cal sumar forces, des de les bases d'aquests (la majoria també víctimes de les decisions de les seves direccions), fins als moviments socials, polítics i sindicals de base, de forma unitària i solidària, per fer front al sistema capitalista, a la Nova Reforma Laboral, les privatitzacions de serveis públics, la mercantilització de l'ensenyament, etc., i acabar amb aquest sistema explotador, presó de persones treballadores i de pobles.

Així, des de la Coordinadora Obrera Sindical - COS, sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans, humilment, però amb decisió, fem una crida a totes les organitzacions de classe i combatives, i als moviments populars de base a treballar per avançar cap a la VAGA GENERAL arreu de les nostres comarques. Ara més que mai, hem de construir la xarxa solidària unitària per convocar la VAGA que necessitem, la VAGA que ens serveixi per mostrar i iniciar el camí cap al nostre alliberament com a persones, com a classe treballadora i com a poble oprimit, i construir una societat lliure i justa, sense persones explotades, ni explotadors!!

Pel repartiment del treball i la riquesa, per la llibertat i la justícia social!!
Per la nostra dignitat com a persones, com a classe i com a poble...
Contra la Nova Reforma Laboral, la Precarietat i la Misèria.
Contra les privatitzacions i mercantilització dels serveis públics.
Diguem prou!! Avancem cap a la Vaga General!!

1r de Maig de 2010

Coordinadora Obrera Sindical - COS
Sindicat per l'alliberament de gènere, de classe i nacional dels Països Catalans

 

PSAN 

Manifest del PSAN amb motiu del Primer de Maig del 2010

Unitat de la classe treballadora contra l’ofensiva patronal, financera i estatal


‘Que la crisi la paguin els rics’, s’afirmava fa any i mig, quan la crisi financera ja era més que evident. Llargament covat, l’esclat de la bombolla immobiliària-financera es presumia com quelcom desastrós per a tota la societat. És clar que si hi havia bombolla (i bombolla financera en forma d’hipoteques, de préstecs al consum, etc.) era justament per la dificultat del capital per trobar sortides prou rendibles en l’economia productiva. L’aposta per ‘l’economia del totxo’ conduïa al precipici, i fins i tot els comentaristes burgesos més entusiastes amb el curs dels esdeveniments no deixaven d’admetre-ho.


En fer-se evident l’entrada en la crisi econòmica mundial més greu dels darrers vuitanta anys, hom hauria esperat també una crisi del neoliberalisme, i de les seves polítiques agressives contra la classe treballadora. No ha estat pas així, i de fet l’ofensiva neoliberal creix (abaratiment de l’acomiadament, retallada de prestacions socials, etc.). La manca d’un moviment obrer organitzat, inclosa l’absència de l’ala ‘reformista’, impedeix que la crisi laboral es transformi en una crisi social i política. L’impacte de la crisi laboral es veu, doncs, com un problema eminentment personal.


És simptomàtic que el discurs dominant sobre l’atur consideri la promoció de la formació laboral com l’única via de sortida. De principi, la formació sempre, sempre, serà un possibilitat de trobar feina, però sempre que la formació estigui lligada a un objectiu clar, que ara no és el cas. Aquesta falsa alternativa de formació serveix, com a distracció per a traspassar, dosificadament, la responsabilitat d’una deficient o insuportable situació econòmica i personal  al poc interès per la pròpia formació laboral.  I per altra banda s’obvia interessadament (per part dels promotors de la falsa formació) en assenyalar clarament quins són els interessos dels responsables d’orientar l’economia productiva i de les inversions dels beneficis obtinguts. Finalment, aquestes solucions individuals passen sempre per augmentar la competència entre treballadors: entre individus, entre sectors, entre nacions, etc.

De totes formes no podem menysprear el desencís que, en menor o major grau, mostren les classes populars catalanes envers les ‘elits’ financeres, industrials i polítiques. Perquè correspon als treballadors més conscients de transformar aquest desencís en una posició organitzada, combativa i solidària.

Intersindical-CSC

Manifest de la Intersindical-CSC, el sindicat nacional i de classe, en motiu de l'1 de maig de 2010

 

Agenda I-CSC 1er Maig 2010

 

Aquest primer de maig està marcat per dos valors bàsics, la solidaritat, amb els companys i companyes afectats de manera punyent per la crisi, un 20% d'atur és absolutament inacceptable per les seves repercussions econòmiques i sobretot humanes que suposa. I la perspectiva de classe, només hi ha futur si es fa de manera col·lectiva, és evident que els responsables de tot aquest desgavell segueixen emplenant-se les butxaques i que allò que cal posar en qüestió no és la simple distribució de les rendes, quina part de pastís toca a cadascú. El que cal posar en qüestió és el pastís mateix i qui el talla i això requereix de l'esforç i el compromís col·lectiu.

Ja n'estem farts/es que la seva crisi esdevingui un xantatge diari tant pels que estan a l'atur com pels que treballen i que això sigui acceptat tant per les administracions com pels majoritaris, sindicats d'acompanyament. Les condicions laborals estan empitjorant dia a dia. El model de negociació col·lectiva està trencat, ha tocat fons. I l'amenaça de la nova reforma laboral planeja sobre els nostres caps, un llençol a cada bugada, mai l'empitjorament de les condicions de treball i l'abaratiment de l'atur ha suposat una millora en res per a nosaltres i sí un baló d'oxigen al capitalisme especulatiu, en fase agònica, que no sap fer altra cosa que competir en baixos costos i en l'espoli dels recursos.

No és possible que privatitzem guanys i socialitzem les pèrdues, no és possible que amb els diners de tots es rescatin els bancs i que després el crèdit no arribi ni als particulars ni a les petites empreses, no és possible continuar amb les retallades socials i mentrestant continuar com si no passés res. No és possible el drenatge cap al sector privat dels fons destinats a les pensions. I no és possible perquè això ens du a un carreró sense sortida, a una destrucció del teixit productiu i social de la nostra nació i davant d'això no hi ha altra sortida que la de plantar cara.

Conscienciació, organització, mobilització.

Amb les idees clares i endavant, l'únic futur possible és el nostre!

Intersindical-CSC
1 de maig de 2010

Maulets

Maulets Mallorca ataca el Banco de Valencia per haver ajudat Matas

Actes per l'1 de maig a Castelló de la Plana [30 d'abril i 1 de maig]
Castelló de la Plana (la Plana Alta) 

Els propers dies 30 d'abril i 1 de maig, l'assemblea de Maulets la Plana hem organitzat uns actes per commemorar el dia del treball.

El divendres 30 d'abril a les 19.30h es passarà el documental ''Obrint l'Esquerda'' al Casal Popular de Castelló i, posteriorment, s'iniciarà una taula rodona amb els sindicats CGT i COS.

El dissabte 1 de Maig a les 12h sortirà des de la Plaça de la Independència (la Farola) una manifestació unitària contra la crisi capitalista. I a les 20h al Casal Popular de Castelló hi haurà un concert amb el grup castellonenc de punk Soberbia.

 



Organitza: Assemblea de Maulets de La Plana | laplana@maulets.org

 

1maigconvocatoriesnacional

 

 

 

Concentració: contra l'atur i les retallades socials, solidaritat i consciència de classe [30 d'abril]
Manresa (el Bages) 



Organitza: JEI Manresa | contacte@jeimanresa.cat
 
Primavera d'alternatives a la crisi capitalista a Reus [29 d'abril; 1, 5, 12 i 15 de m]
Reus (el Baix Camp) 

Reus: primavera d'alternatives a la crisi capitalista Contra les retallades socials i laborals: cap a la vaga general

- Dissabte 17 d'abril, 10 h. local CGT (Raval Santa Anna 13 3r) Jornada sobre la construcció de l'Europa del Capital, a càrrec de membres del Seminari d'Economia Crítica Taifa.

- Dijous 29 d'abril, 20 h. Taverna Carrasclet (c/Sant Elies 10) Projecció del documental "A la deriva (por los circuitos de la precariedad femenina)", del col·lectiu Precarias a la deriva.

- Dissabte 1 de Maig, 19 h. Plaça Imperial Tarraco, Tarragona Manifestació anticapitalista del 1r de Maig.

- Dimecres 5 de maig, 20 h. local CGT Presentació del llibre "30 anys de reformes laborals" i xerrada sobre la futura reforma laboral, a càrrec d'Adrià Pet, d'Endavant (OSAN)

- Dimecres 12 de maig, 10 h. davant OTG de Reus (Passeig Misericòrdia) Acte de suport a les Marxes estatals a Madrid contra la crisi.

- Dissabte 15 maig, 18 h. Facultat de Medicina de la URV Debat sobre "Joves i crisi", amb la participació de representants dels sindicats CGT, CoBas, IAC i Espai Joves Intersindical-CSC.

Organitza: CGT Baix Camp, Maulets Baix Camp, CUP Reus, Casal Despertaferro, Assemblea de Joves de Reus i SEPC | baixcamp@maulets.org 
 

CAJEI

 

acteData: 01-05-2010 19:00
Lloc: Canals (la Costera)
Manifestació: Per la Terra i pel Treball, construim l'alternativa juvenil.
Eixida des de la Plaça del Pont del Riu (la Lloca).
Convoca: Col·lectius Juvenils del País Valencià

21:30 hores:
Sopar popular al CSA la Lloca.
Preu: 6 €

22:30 hores:
Concert amb els grups:

-Pellikana (ska - la Foia de Castalla)
-Abuso de Poder (punk - Vila-real)

Entrada: 3 € (inclou butlleta per a la rifa)

 

 

 

 

Endavant

Capitalisme és precarietat

Ara farà uns dos anys i mig que, amb el col·lapse del sistema financer de setembre del 2007, molts sectors polítics, mitjans de comunicació i organismes econòmics, els quals fins al moment havien estat grans defensors del model neoliberal, s'afanyaven a anunciar la mort d'aquest model polític-econòmic, i es posaven al capdavant de la reclamació de tota una bateria de mesures reguladores. Així, semblava que amb l'inici de la crisi econòmica també s'encetava la mort del sistema que va inspirar la construcció de la UE. La realitat, però, era molt llunyana: aquest primer “mea culpa” no era més que una juguesca per evitar una previsible enfurismada de les classes populars de tot el món. De la mateixa manera, les corre-cuites dels governs europeus per fer desenes de trobades i grups de treball per “refundar el capitalisme” eren només una cortina de fum per encetar el procés que finalment s'ha adoptat: sortir de la crisi del neoliberalisme radicalitzant la imposició de les mesures que aquest model requereix. Una petita ullada als mitjans de comunicació aquests dies deixa molt clara quina és l'aposta de les polítiques de la UE davant aquesta crisi: les mesures imposades a la classe treballadora grega, el Tractat de Lisboa, la no reforma del sistema financer pel no rotund britànic, les receptes europees per a la reforma del mercat laboral i del sistema de pensions de l'Estat Espanyol, les retallades de les partides socials estatals, i un més que llarg etcètera.

      Als Països Catalans, aquesta realitat ja ha deixat a l'atur a prop de dos milions de persones (encara que les xifres oficials ho rebaixin), amb la destrucció de centenars de milers de llocs de treball que no es recuperaran perquè la gran majoria de les empreses afectades ja fa temps que van optar per la deslocalització cap a països on les despeses de producció són més baixes. Amb aquesta situació,  se'ns vol fer entendre a la classe treballadora que hem de renunciar als nostres drets per tal de poder ser competitiva; drets pels quals vàrem lluitar, drets que ens pertanyen i que, si els arribéssim a perdre, difícilment els tornarem a recuperar si es permet que les polítiques neoliberals segueixin decidint les mesures sociolaborals que s’imposen del nostre país.

  Hem de comprendre i exigir que les mesures no s’han de prendre, tal i com pretenen, sobre les esquenes de la classe treballadora, ja que en cap cas és qui ha generat aquesta situació; sinó que cal modificar plenament l’actual model productiu, polític i econòmic. Cal una actuació radical però totalment en la direcció contrària a la fins avui proposada; és necessària la protecció del teixit industrial del nostre país, amb una forta fiscalització sobre els productes importats, la intervenció per part de l'Estat en l'economia per tal de redreçar el timó amb la nacionalització de la banca, la nacionalització de totes aquelles empreses que no poden fer front a les seves obligacions amb els i les treballadores, i la nacionalització dels sectors estratègics de l'economia per evitar el xantatge que, indubtablement, la patronal exercirà sobre el país.

      Els mencionats són només uns primers passos, però aquests ja anirien a l'arrel de les causes que ens han portat a l'actual situació. Això  no és demanar allò impossible, és exigir el dret a decidir de la classe treballadora també en allò que pertoca a l'economia. Sense una democràcia econòmica i social, no podrem esdevenir uns Països Catalans lliures i realment democràtics, en el què l’interès pel benestar de les classes populars estigui a primera línia de les actuacions de les institucions, i no pas els interessos d'una oligarquia.

     Cal assumir la nostra responsabilitat com a part de l’engranatge del sistema. Com totes les crisis al llarg de la història, aquesta té dues sortides amb conseqüències radicalment oposades: una busca el manteniment de l’ordre imperant, i per tant vetllarà pels interessos de la patronal a costa dels de la classe treballadora; l’altra és la que ha ens ha de permetre viure de manera digna i gaudint de la riquesa que nosaltres mateixes generem. Però no hi ha millora sense lluita, i per lluitar cal organitzar-se: com a treballadors i treballadores, com a poble, com a integrants de barris, com estudiants, com a dones, com aturats i aturades, com a persones immigrades, etc. I exigir el què ens pertoca!
Contra l’atur i les retallades socials,

solidaritat i consciència de classe!!!

Materials 

accent 1 de maig

Accent 1 de maig

Publicació especial de l'1 de maig de l'esquerra independentista

Podeu descarregar-vos-la completa aquí (pdf).

O bé Llegiu-lo en línia aquí.

 

 

Material actes de Barcelona:

 

Manifest de l'EI del Barcelonès (pdf)

Després de més de 2 anys d'agreujament de la crisi capitalista, i de promeses de reestructuració del sistema financer per tal d'evitar els abusos del neoliberalisme, tot ha quedat en  no res i la crisi només està servint perquè avancin de manera radical les receptes econòmiques i laborals contra la classe treballadora. Durant anys els treballadors hem fet un sacrifici forçat en  nom de la competitivitat. L'austeritat a que ens han abocat els diferents pactes entre el govern, la patronal i els sindicats ha contrastat amb l'opulència dels beneficis empresarials i els sous dels executius. Si algú tenia dubtes sobre la naturalesa de les coses, aquesta s'ha aclarit amb la crisi. I són precisament els treballadors qui en paguen el preu en forma d'atur i precarietat. Davant del xantatge de la patronal amenaçant amb tancaments i deslocalitzacions, el govern premia el robatori i l'especulació amb promeses de desregularització del mercat de treball, facilitant els acomiadaments, congelant salaris i augmentant la precarietat en tots els àmbits laborals i econòmics.

Per la seva part, els sindicats pactistes i sotmesos a la patronal, segueixen buscant un pacte social que reverteixi en una reforma laboral que vendran com el menor dels mals possibles i suposarà un nou fort revés per a la classe treballadora, mentre ells comptaran els seus nous ingressos per cursos de formació i les noves poltrones aconseguides per la traïció als sectors populars.

Cal ara més clarament que mai enfrontar-se a la patronal i als sindicats venuts (encapçalats per CCOO i UGT), i demostrar que la classe treballadora va per un altre camí, cal demostrar que sense ells sabem com defensar els nostres interessos. És per aquesta raó que des de les organitzacions de l'esquerra combativa i anticapitalista dels Països Catalans fem una crida als sindicats de classe i les organitzacions revolucionàries a treballar per avançar cap a la vaga general, una vaga general que serveixi d'eina per  denunciar la necessitat d'un canvi en el model econòmic i productiu, una vaga general que aturi la reforma laboral que ens preparen i  demostri quin és el paper dels sindicats grocs i el seu progressiu aïllament en el moviment obrer. 

Per totes aquestes raons, perquè podem, per què no volem pagar al capital les seves pèrdues, perquè és necessari denunciar el paper de les cúpules sindicals que només porten a la vaga quan ja han signant prèviament els acords que condemnen el futur de la classe treballadora, movem-nos cap a la Vaga  
General. 

Apostem per un sistema econòmic socialista en que es reparteixi el treball i la riquesa en funció de les necessitats i no dels beneficis. 

Diguem Prou ! La solució  és un canvi de model.Construïm el socialisme !

 

  

 

 

Girona (el Gironès)

Dissabte 1r de Maig, a les 11h, al Punt de Trobada de la Rambla de la Llibertat:

FIRA del TREBALL SOLIDARI (mostra de suport als col·lectius solidaris -sindicals, cooperatius, etc..- de treballadores i treballadors), amb activitats diverses (parades, distribució de material de propaganda, etc.)

MARXA REIVINDICATIVA a les 12h: Des del Punt de Trobada de la Rambla de la Llibertat, pel Pont de les Peixateries Velles, el c/ Santa Clara, el c/ Anselm Clavé, la Gran Via de Jaume I, l'antiga plaça de Sant Agustí, el Pont de Sant Agustí, el c/ Argenteria i tornada al Punt de Trobada.

 

Organitzen: CGT, COS i IAC

 

Berga (el Berguedà):

MAIG COMBATIU: CONTRA L'ATUR, ORGANITZAT I LLUITA Divendres 30 abril:

19h - Presentació assemblea aturades/ats de Berga.

19h30 - Passi de video sobre la crisi "Obrint l'esquerda" (realitzat per Maulets)

20h - parlaments dels diferents col.lectius organitzadors

22h - festa obrera i concert, amb l'actuació de Jordi Montañez i la col.laboració de la nostra companya, Susanna d'Alcoi.

El dissabte 1 Maig, a les 9h totes i tots cap a Barcelona als actes del matí i a la manifestació unitària de la tarda. Quedada a la Benzinera de la BP (El Poste)

Organitza: Casal Panxo - COS - I-CSC - Maulets

 

Barcelona (el Barcelonès)

 - Dimecres 27 d'abril, xerrada sobre la situació a Grècia, amb el títol: "Grècia crema, i nosaltres quan?", amb la participació de George Pontikos, responsable de relacions internacionals del sindicat combatiu grec, PAME; així mateix, hi haurà intervencions sobre algunes de les lluites que s'estan donant a casa nostra (com les de la sanitat, l'ensenyament, etc.)

Organita: Campanya Contra l'Europa del Capital, la Crisi i la Guerra (de la qual, en forma part la COS)

A les 12h30 al porxo de la Facultat de Geografia i Història de la UB (C/ Montalegre 6)

I a les 19h a la Universitat Lliure la Rimaia (Gan Via 550 <M> Urgell)

- Dissabte 1 de Maig: Contra l’atur i les retallades socials: Solidaritat i consciència de classe.

-     Durant tot el matí, a la Rambla del Raval de Barcelona, i organitzades per l’Esquerra Independentista del Barcelonès (Alerta Solidària, CAJEI, COS, CUP, Endavant-OSAN, Maulets i SEPC), s’hi faran diverses activitats:

o  10h Esmorzar popular i fira d’entitats.

o  12h taula rodona, “Cap a la vaga general”, a càrrec de representants de la COS, CoBas, CGT, i IAC.

o  14h dinar popular.

o  16h acte polític.

-     A la tarda, Manifestació unitària. CONTRA LES RETALLADES SOCIALS, CAP A LA VAGA GENERAL! 17h30 a l’Avda. de la Catedral amb Via Laietana.

La COS marxarem dins del bloc convocat per l’EIB al si d’aquesta manifestació unitària convocada per la Campanya contra l’Europa del capital, la crisi i la guerra.

 

Capellades (l'Anoia):

 Dissabte 8 de maig:

-     Acte polític a les 12h, on participaran membres de la Vila de Capellades-CUP i un membre de la la COS.

-     Taller d'interpretació de nòmines i contractes, a càrrec d’un membre de l’àrea de formació de la COS, a les 17h.

Tots els actes són organitzats per l'Esquerra Independentista de Capellades (Assemblea de Joves de Capellades – CAJEI, COS, Endavant-OSAN i Vila de Capellades - CUP)

 

Vilanova i la Geltrú (el Garraf)

 Actes unitaris pel 1r de Maig a Vilanova, durant tot el matí, amb una taller i Punt d’Informació Laboral, etc. La manifestació serà a les 12h.

El més aviat possible facilitarem més informació.

 

Torredembarra (el Baix Gaià - Camp de Tarragona)

 El diumenge 2 de maig, i en el marc de les jornades convocades per la Coordinadora Repartim el treball i la riquesa i l'Esquerra Independentista del Camp, a les18h al Bar Ca l'Astut de Torredembarra, Taller d'insurgència laboral, a càrrec d'un membre de l’àrea de formació de la COS.

Organitza: Col·lectiu Independentista del Baix Gaià "La Gaianada"

 

Vinaròs (el Sénia)

El dissabte 1r de Maig, com ja és tradicional a Vinaròs s'hi convocarà una concentració a la Plaça 1er de Maig a les 11h30, on s'hi llegiran manifestos i es faran parades de material.

Organitza: COS, CGT, Casal Popular del Sénia i Associació de Veïns Migjorn.

 

Castelló de la Plana (la Plana Alta)

 Divendres 30 d’abril: a les 19h30 (al Casal Popular – C/ D’Amunt 160), passi de vídeo i taula redona – debat al voltant de la situació actual, amb representants de la COS, CNT i CGT.

Organitza: Maulets.

Dissabte 1 de maig: Manifestació convocada per la COS, amb el suport de l'Esquerra Independentista de la Plana (CAJEI, COS, Endavant-OSAN, Maulets i SEPC), a les 11h a la Plaça de la Farola.

 

L'Horta:

Enguany a la comarca de l'Horta, i en el marc del 1r de Maig, s'han organitzat actes, xerrades, així com la mateixa manifestació del dia 1, que es realitzaran en diverses localitats de la comarca durant 3 setmanes. Les ja confirmades serien:

Dijous 29 d'abril, 20h, xerrada “La situació del moviment obrer a Colombia” (a càrrec d'un membre d'Entre iguales i un de MOVICE - València); organitza: Entre Iguales + COS l’Horta.

Lloc: Ateneu Popular (c/ Pere Bonfill 12 baix esq., València)

Dissabte 1 de Maig, 11h30, a l'església de Sant Agustí (Plaça Sant Agustí - València), manifestació del 1r de Maig. Cap a la vaga general!

Organitza: COS - l'Horta (amb el suport entre d’altres de l’Assemblea del Terra, Assemblea de Veïns i Veïnes de Benimaclet, Ateneu Popular de Montcada de l’Horta, Colla dolçainera Estrella Roja de Benimaclet, Endavant-OSAN, Maulets, MDT, PSAN, SEPC...)

14h, dinar popular. Organitza: Ateneu Popular.

 

Dimecres 5 de maig. Taula redona sobre la nova reforma laboral i casos de resposta davant la crisi. Lloc: Ateneu Popular.

Organitza: COS l'Horta.

Divendres 7 de maig, 19h30. Presentació del Punt d'Informació Laboral de Burjassot + Passe de Vídeo + Presentació Plataforma Sanitat Pública.

Lloc: Ca Bassot (c/ Pablo Iglesias 49)

Organitzen: COS - l'Horta Nord i Ca Bassot (en acabant, sopar popular)

Dimarts 11 de maig, 19h30. Presentació del Punt d'Informació Laboral de València + Passe de Vídeo + Presentació Plataforma Sanitat Pública.

Lloc: Ateneu Popular (c/ Pere Bonfill 12) Organitza: COS - l'Horta.

 

Dimecres 12 de maig, 19h. Xerrada: Els Moviments Populars en Amèrica Llatina, a càrrec d'un membre de Movice València. Lloc: Centre Social Terra (c/ Baró de Sant Petrillo, Benimaclet)

Organitza: Coordinadora de l'Horta Contra la Crisi.

 A més, hi haurà altres activitats en altres indrets de la comarca, i tot clourà amb un sopar popular per recaptar fons per obrir una caixa de resistència comarcal.

 

Canals (la Costera):

Per segon any consecutiu, aquesta localitat industrial de la comarca valenciana de la Costera, acollirà una manifestació juvenil pel 1r de Maig. Enguany, ha estat convocada per la Trobada de Col·lectius Juvenils del País Valencià (que agrupa a les organitzacions CAJEI, Maulets, SEPC i diverses assemblees locals de joves de diverses comarques del País Valencià, com la Ribera, el Camp de Morvedre, etc.) Sota el lema "Per la terra i pel treball", eixirà a les 19h des de la Plaça del Pont del Riu; i compta amb l'adhesió de la COS entre d'altres col·lectius.

 

Elx (el Baix Vinalopó):

La COS de les comarques del sud del PV convoca de nou la manifestació a Elx, el dissabte 1 de Maig a les 10h30 a la Plaça de Barcelona.

 

 A més, destaquem els actes següents:

 

Gramenet de Besòs (el Barcelonès):

 

Dimecres 28 d'abril, Marxa per l'Ensenyament Públic i Popular - Contra el tancament d'IES, batxillerat als centres d'una sola línia, contra la retallada de pressupost, per la dimissió del conseller Maragall... Sortida a les 11h30 de la Plaça de la Vila de Gramenet, fins la Plaça Universitat de Barcelona a les 15h.

A l’arribada, es farà una concentració, parlaments i dinar popular. Si no pots venir a la Marxa, vine a rebre-la!

 

Terrassa (Vallès Occidental):

 Dissabte 1 de Maig, manifestació unitària “Per un 1r de Maig combatiu contra la crisi. Totes i tots sumem”, a les 12h a la Plaça Ca n’Anglada.

Organitza i convoca: Assemblea Popular de Terrassa.

 

Terres de Ponent:

 

Alcoletge (el Segrià): 5é Festival "Solidaritat és força", l'1 de Maig a les 23h al pavelló poliesportiu municipal.

Festival de música en solidaritat en benefici del projecte Kairos de l'associació ISISH, projecte destinat a treballar amb nens i nenes dels camps de refugiats palestins.

Organitza: Col·lectiu a les Trinxeres.

 

Lleida (el Segrià): manifestació del 1r de Maig, a les 12h a la Plaça del Treball, fins la Plaça Sant Joan. Convocada per CGT, i amb la participació entre d’altres de la CAJEI, CUP, etc.

 

 Camp de Tarragona:

 

Dissabte 1 de Maig:

-     Torredembarra (el Baix Gaià): concentració "Contra l'atur i les retallades socials... solidaritat i consciència de classe!". a les 12h a la Plaça de la Vila de Torredembarra; i en acabar, al Bar Ca l'Astut, xerrada "Capitalisme i crisi en l'obra de Marx”.

Organitza: Col·lectiu Independentista del Baix Gaià "La Gaianada"

 

-     Tarragona (el Tarragonès): Manifestació del 1r de Maig, “Contra les retallades socials i laborals: Cap a la vaga general!”, a les 19h a la Plaça Imperial Tarraco. Convoca: Coordinadora Repartim la riquesa i el treball

 

Dimecres 5 de maig

-     Reus (el Baix Camp): a les 20h, al local de la CGT de Reus, presentació del document "30 anys de reformes laborals" i xerrada sobre la proposta actual de reforma laboral, a càrrec d'Adrià Pet, membre de la comissió sociolaboral d'Endavant-OSAN.

Organitza: Col·lectius de l'Esquerra Independentista de Reus i CGT

 

Comunicat de la Candidatura d'Unitat Popular de Reus per a l'1 de Maig


Davant l'actual situació en què la precarietat i l'atur esdevenen fets quotidians i en la qual està recaient el pes de les conseqüències que es deriven de la crisi sobre el conjunt de la ciutadania, cal que aquesta prengui consciència que les dinàmiques neoliberals que han causat la crisi han de ser substituïdes per unes altres que comportin la participació i la decisió ciutadana en assumptes que afecten el conjunt de la societat. En aquest context, la mobilització popular esdevé una èina més de pressió en pro dels drets socials i laborals.

Per això us volem fer arribar que:

Des de la la Candidatura d'Unitat Popular de Reus volem fer públic que ens sumem a la manifestació de l'1 de maig, que es farà a Tarragona a les 19h des de la plaça Imperial Tarraco, que enguany porta per lema "Contra les retallades socials i laborals, cap a la vaga general" i de la qual us n'adjuntem el manifest.

De la mateixa manera també volem fer una crida a la participació en tots els actes que la Candidatura d'Unitat Popular coorganitza amb altres col·lectius de l'Esquerra independentista i d'altres de la nostra ciutat, en especial la xerrada que es farà al local de la CGT que serà la presentació del document "30 anys de reformes laborals" a Reus , a càrrec d'Adrià Pet, membre de la comissió sociolaboral d'Endavant-OSAN, aquest acte està inclòs en el marc de la campanya "Primavera d'alternatives a la crisi capitalista".

 

Catalunya Nord:

Perpinyà (el Rosselló): Manifestació del 1r de Maig, a les 12h a la Plaça de Catalunya. Hi convocaran entre d’altres: CNT-66, SUD, SUD-étudiant, Maulets o la I-CSC.

 

Illes:

Palma (Mallorca): Manifestació del 1r de Maig, a les 11h30 a la Plaça d’espanya i acabant a la Plaça dels agermanats (devora del Born)

Convoquen: CGT i STEI, entre d’altres.

 

Actes a l'entorn de l'1 de Maig de 2010

Dilluns 19 d'abril / 2/4 de 7 del vespre / Aula 401 del Campus Catalunya de la URV de Tarragona

Xerrada "Bolonya: la universitat al servei dels interessos del sistema", a càrrec de Miguel Candel i una membre del SEPC.
Aquesta xerrada forma part de les jornades "Present i futur de l'actual crisi sistèmica", reconegudes per la URV amb 1,5 crèdits de lliure elecció.
Ho organitzen: Assemblea de Joves La Guspira - CAJEI, CoBasEndavant - OSAN i SEPC-URV

Dimecres 21 / 2/4 de 7 del vespre / Aula 401 del Campus Catalunya de la URV de Tarragona

Xerrada "Mesures institucionals davant la crisi", a càrrec d'un membre del sindicat COS.
Aquesta xerrada forma part de les jornades "Present i futur de l'actual crisi sistèmica", reconegudes per la URV amb 1,5 crèdits de lliure elecció.
Ho organitzen: Assemblea de Joves La Guspira - CAJEI, CoBasEndavant - OSAN i SEPC-URV

Dilluns 26 / 2/4 de 7 del vespre / Aula 401 del Campus Catalunya de la URV de Tarragona

Cine-fòrum "Recursos humans" de Laurent Cantet, i posterior debat dinamitzat pels i les organitzadores del curs.
Aquesta xerrada forma part de les jornades "Present i futur de l'actual crisi sistèmica", reconegudes per la URV amb 1,5 crèdits de lliure elecció.
Ho organitzen: Assemblea de Joves La Guspira - CAJEI, CoBasEndavant - OSAN i SEPC-URV

Dimecres 28 / 2/4 de 7 del vespre / Aula 401 del Campus Catalunya de la URV de Tarragona

Xerrada "Alternatives" a càrrec d'un membre d'Endavant-OSAN.
Aquesta xerrada forma part de les jornades "Present i futur de l'actual crisi sistèmica", reconegudes per la URV amb 1,5 crèdits de lliure elecció.
Ho organitzen: Assemblea de Joves La Guspira - CAJEI, CoBasEndavant - OSAN i SEPC-URV

Dijous 29 / 8 del vespre / Taverna El Carrasclet de Reus

Projecció del documental "A la deriva (por los circuitos de la precariedad femenina)", editat per Precarias a la deriva, col·lectiu de dones de Madrid,
Acte en el marc de la campanya "Primavera d'alternatives a la crisi capitalista".
Ho organitza: Col·lectius de l'Esquerra Independentista de Reus i CGT.

Divendres 30 / 7 del vespre / Bar Ca l'Astut de Torredembarra

Cine-fòrum:  "Germinal" de Claude Berri, 1993, basada en la novel·la homònima de Zola.
Acte en motiu del dia del Treballador, 1 de maig. 
Ho organitza: Col·lectiu independentista del Baix Gaià "La Gaianada"

Divendres 30 / 7 del vespre / Sala de Graus del Campus Catalunya de la URV de Tarragona

Taula Rodona :”Què vol dir Repartir el Treball i la Riquesa?”
des de la visió sindical, polític, feminista, social...
Acte emmarcat en la convocatòria del 1r de Maig.
Ho organitza:Coordinadora Repartim la Riquesa i el Treball

Dissabte 1 de maig / 12 del migdia / Plaça de la Vila de Torredembarra

Concentració amb el lema "Contra l'atur i les retallades socials... solidaritat i consciència de classe!"
En acabar, a Ca l'Astut, xerrada "Capitalisme i crisi en l'obra de Marx"
Ho organitza: Col·lectiu Independentista del Baix Gaià "La Gaianada"

Dissabte 1 de maig / 7 del vespre / Plaça Imperial Tarraco de Tarragona
MANIFESTACIÓ "CONTRA LES RETALLADES SOCIALS I LABORALS: CAP A LA VAGA GENERAL!
Ho organitza: Coordinadora Repartim la riquesa i el treball

Diumenge 2 de maig / 6 de la tarda / Bar Ca l'Astut de Torredembarra


Taller d'insurgència laboral, a càrrec d'un membre del sindicat COS
Ho organitza: Col·lectiu Independentista del Baix Gaià "La Gaianada"

Dimecres 5 de maig / 8 del vespre / Local de la CGT de Reus

Presentació del document "30 anys de reformes laborals" i xerrada sobre la proposta actual de reforma laboral, a càrrec d'Adrià Pet, membre de la comissió sociolaboral d'Endavant-OSAN.
Acte en el marc de la campanya "Primavera d'alternatives a la crisi capitalista".
Ho organitza: Col&m

Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid