Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Aminatu Haidar torna a casa

Haidar: "És una victòria per la causa sahariana".

El Govern del Marroc ha acceptat "sense condicions" de cap tipus per a Aminatu Haidar el retorn a casa seva, a Al-Aaiun, al Sàhara Occidental, d'on va sortir fa 32 dies, segons ha informat el portaveu de la Plataforma de Suport, Carmelo Ramírez.

"És un triomf i una victòria pel dret internacional, pels drets humans, per la justícia internacional i per la causa sahariana", ha explicat Haidar, que ha sortit en cadira de rodes de l'hospital de Lanzarote. A més ha felicitat tothom qui li ha donat suport i ha manifestat les ganes que té d'abraçar els seus fills i la seva mare.

Un avió la recollirà aquesta nit de l'illa de Lanzarote. 

 

17/12/2009 23:17 Internacional

 

 

Així, Haidar no haurà de demanar perdó al rei del Marroc, Mohammad VI, ni reconèixer públicament la seva nacionalitat marroquina, tal com diferents ministres del regne alauita li havien reclamat en les últimes setmanes. Malgrat que la tornada a casa de Haidar era senzilla -un sol gest per part de l'estat ocupant- el Marroc, amb la complicitat d'Espanya, ha tardat 32 dies en fer alguna cosa. I ara l'estat de l'activista ja és molt delicat.

Ramírez ha dit que desconeix si existien acords polítics entre el Marroc i Espanya o França però que en cap cas se li exigia absolutament res a Haidar per tornar.

El també president de la Federació Estatal d'Institucions Solidàries amb el Sàhara ha explicat que està previst que l'activista rebi un salconduit del Govern d'Espanya de mans d'un alt càrrec del Govern espanyol, que li permetrà abandonar aquesta nit l'aeroport de Lanzarote.


Per saber-ne més

Haidar, 32 dies en vaga de fam per voler tornar a casa - Llibertat.cat

«Si el Front Polisario constata que no hi ha sortida pacífica, l'acció de la guerra s'imposarà» - Llibertat.cat

Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid